DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Újra kirakják Kvjatot Austin után?

Szingapúrt követően ismét beülhet a Toro Rossóba Danyiil Kvjat, Oroszországban azonban azt rebesgetik, hogy az ő lehetősége szól egyetlen versenyre, nem az újonc Brendon Hartley-é.

A két versenyen át pihentetett Danyiil Kvjat – a Toro Rosso azért cserélte le, hogy a 2018-as ülésre esélyes Pierre Gasly bemutatkozhasson a csapatnál – az USA Nagydíjon visszatér a csapat versenyzői ülésébe. A Toro Rosso teljes pilótapárosa lecserélődött Suzuka és Austin között: Carlos Sainz a Renault-nál folytatja, Gasly pedig a Super Formula bajnoki címét kísérli megnyerni Japánban. Kvjat visszatérése kézenfekvő volt, mellé pedig egy meglepetésember, a Red Bull egykori növendéke, Brendon Hartley ül be.

Az orosz Championat lapra hivatkozva számos híroldal beszámolt arról, könnyen lehet, hogy nem Hartley, hanem Kvjat szereplése szól csupán egyetlen fordulóra, és Gasly mexikói visszatérése után a csapat idén másodszor is kispadra ülteti az orosz pilótát.



„Nem ismerem túlságosan a Formula-1 politikai játszmáit” – idézi a Championat Boris Shulmeistert, az egyik legismertebb orosz versenyzőt, akinek belelátása van a Kvjattal zajló történésekbe. „Az alapján megítélve azonban, amit tudok, aggódom Danyiilért. Sajnálatos, hogy egy ennyire tehetséges versenyzőt előbb az első csapattól a junioristállóba űznek, aztán a túlélésért kell harcolnia.”

Hartley számára a Porsche versenyzőjeként a prioritást a WEC élvezi, ahol második világbajnoki címéért küzd. Austint követően a Formula-1 szezonjából három, a hosszútávú vb idényéből két verseny van még hátra, amelyek nem ütik egymást: a Porsche kiszállása miatt ülést kereső új-zélandinak azonban hat héten keresztül szünet nélkül lennének futamai, amennyiben valóban marasztalná a Toro Rosso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: