DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa kifakadt a Williamsre

A grove-i F1-es alakulat 2014-es tündöklése óta egyre visszább csúszik az erősorrendben, amely a brazil versenyző szerint a rossz fejlesztési irányra vezethető vissza.

A Williams és Felipe Massa is másodvirágzását élte 2014-ben: a grove-iak a konstruktőri pontverseny 9. helyéről törtek előre harmadiknak, a brazilt pedig már többször visszavonultatták a Ferraritól, új csapatánál azonban ismét dobogós helyezésekért tudott harcolni. A 2018-ban könnyen lehet, hogy partvonalra kerülő pilóta szerint csapata az utóbbi három évben elveszítette a fonalat, ezért nem tudott megragadni az élmezőnyben.



„Az első év még rendben volt, aztán az összes többi úgy alakult, mint a mostani - semmi fejlődés a szezon során, noha erre számítottunk” - idézte a brazilt az Autosport. „Az idei évet remekül kezdtük, aztán nem tudtunk előrelépni, mint a többi csapat. Tavaly semmit sem sikerült megértenünk, hiszen nem voltunk képesek fejlődni, 2015-ben ugyanez történt, ebben az évben ugyanez történt.”

„Több elemet is bemutattunk, de nem működtek. A csapatnak meg kell értenie, hogy miért, és változtatnia kell. Most ugyanazokat az elemeket használjuk, és minden sokkal jobb. Barcelonától Monza előttig nagyjából ugyanazzal az autóval versenyeztünk, amivel a szezon elején. Most kezdjük utolérni a többieket, de már túl késő.”

A Williams sokat várt az Osztrák Nagydíjon bemutatkozó fejlesztési csomagjától, a módosítások azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket - Paddy Lowe technikai igazgató szerint az új elemek arra a leszorítóerőre voltak képesek, amelyre számítottak, ám nehezen tudták őket munkára fogni bizonyos beállításokon belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: