DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica sikeres tesztet zárt a Hungaroringen

A lengyel pilóta a Williams 2014-es autójával körözhetett a magyar versenypályán, zárt kapuk között, hogy a csapat felmérje, alkalmas-e arra, hogy versenyülést kínáljanak neki az F1-ben.

A Williams egyelőre több lábon próbál állni 2018-as pilótapárosát illetően: egyelőre csak Lance Stroll ülése biztos, a másikra pedig több, a kanadainál sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező pilóta pályázik. Noha a nyilvánvaló jelek ellenére Felipe Massa továbbra is reménykedik abban, hogy nem az idei lesz az utolsó éve a Forma-1-ben, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy nem ő lesz a 18 éves versenyző társa jövőre.



A grove-i alakulat nemrég elhatározta, hogy egy kétnapos ki-ki meccsel is hozzásegíti magát a döntéshez: Robert Kubica és idei tartalékpilótájuk, Paul di Resta egy-egy napot kapott arra, hogy a 2014-es FW36-os volánja mögött minél jobban meggyőzzék a csapatot arról, hogy melyikük a legjobb választás. A lengyel kedden teljesítette is tesztjét, mindössze néhány nappal azt követően, hogy Silverstone-ban ugyanezt a modellt nyüstölhette.

A Williams úgy vélekedett, hogy Kubica „újabb produktív napot teljesített” az autóval, több információval azonban nem szolgáltak teljesítményét illetően, hiszen a csapat folyamatosan értékeli azt. Szerdán már a Magyar Nagydíjon Felipe Massa helyére beugró Paul di Resta veszi át a stafétát Kubicától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: