DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Főnöke odáig van Ricciardo előzéseiért

Bár sokszor nem tűnik fel a közvetítések során, az ausztrál F1-es pilóta az előzések valói mesterévé vált az utóbbi években - csapatfőnöke joggal nevezi versenyben mutatott rátermettségét egyik legnagyobb erősségének.

Daniel Ricciardo karrierje egyik legjobb szezonját futja idén: bár a világbajnoki címért nem áll harcban, eddig kilenc dobogós helyezést szerzett 2017-ben, plusz egy győzelmet Bakuban. Az ausztrál jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, Kimi Raikkönent és Max Verstappent megelőzve, csapatfőnökét pedig leginkább előzései nyűgözték le a szezon során. „Fantasztikusan vezet versenyben, néhány előzése egyszerűen fenséges volt idén, melyek közül többet hátulról rajtolva hajtott végre” - nyilatkozta Christian Horner a Motorsportnak.



„Elég csak a Monzában látottakra, vagy a Sepangban Bottas elleni előzésére gondolni - persze az ő autója megbízhatóbb volt, mint a Maxé, de elképesztően vezetett vasárnaponként. Még mindig tanul, látható, hogy élvezi, amit csinál, és technikai szempontból is nagyon erős” - mondta a brit, hozzátéve, Ricciardo az egyik legerősebb karakter a mezőnyben, ez pedig a csapatot is hatalmas energiával tölti el. „Amit a nyilvánosság lát tőle, ugyanolyan a magánéletében is” - folytatta Horner.

„Remek személyisége van, és ha dobogóra kerül, akkor is mókázik. A sportág egyik legnagyobb karakteréről van szó. Mostanra teljes pilótává vált, hiszen remek egy körön és versenyben is, és nagyszerűen megérti, mi a helyzet az autóval. Erős szezont rakott össze, már most több dobogót szerzett egy év alatt, mint eddig bármikor velünk. Reméljük, hogy még ezen is tud javulni a hátralévő versenyeken” - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: