DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Félreérthetetlen nyilatkozat a Williamstől, hogy megválnak Massától

Noha Felipe Massa szívesen folytatná F1-es pályafutását jövőre is, egyelőre minden abba az irányba mutat, hogy a grove-iak lecserélik őt - legalábbis erre utal a csapat technikai igazgatójának legutóbbi nyilatkozata.

Régóta köztudott tény, hogy a Williams Robert Kubica vagy Paul di Resta alkalmazásában gondolkozik a 2018-as szezont illetően, Lance Stroll csapattársaként, ám még Felipe Massa is reménykedik abban, hogy 14 évnyi tapasztalata sokat nyom majd a latban a döntés meghozatalakor. „Vannak olyan emberek a csapatban, akik sportszempontokat tartanak szem előtt” - idézte a Motorsport-Total a brazilt.



Paddy Lowe, a gárda technikai igazgatója sem írja le Massát, de félreérthetetlen nyilatkozatából azt lehet kiolvasni, hogy nem feltétlenül rajta gondolkoznak opcióként: „Nem titok, hogy a miénk a mezőny egyik utolsó szabad ülése, a potenciális jelöltek száma pedig végtelen. Felipe is ott van a listán, méghozzá eléggé magasan, de tartozunk magunknak annyival, hogy körülnézünk a piacon. Nem sietünk sehová, de biztosra kell mennünk azt illetően, hogy a lehető legjobb párosunk legyen jövőre. A tapasztalat nagyszerű, ám nem mindig ez a döntő tényező. Sokkal fontosabb, hogy remek autót építsünk.”

„Persze nagyban hagyatkozunk arra, ha egy versenyző remek visszajelzéseket ad, és ha határon autózik, de nem kell mérnöknek lennie. Abból van elég, és annyi adat áll a rendelkezésünkre manapság, hogy a pilótafülkében már kevésbé kell hagyatkoznunk a tapasztalatra” - tette hozzá a szakember.

Massa azonban az elhangzottak ellenére is bizakodó. „Nagyon kedvelem Paddy-t, és biztosan tudja, hogy mi a jó a csapat számára. De ez nem 100%-os döntés, hiszen más dolgokat is figyelembe kell venni. A pénz is a játék része” - mondta a 2008-as világbajnokság ezüstérmese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: