DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Apám halálával kihunyt belőlem az F1 szeretete

Hamarosan megjelenő életrajzi könyvében Jenson Button számtalan érdekességet és el nem árult titkot idéz fel karrierjéről - többek között azt, hogy édesapja halála közvetetten hozzájárult visszavonulásához.

Már csak néhány nap, és megjelenik a 2009-es világbajnok Jenson Button önéletrajzi könyve, Life to the Limit címmel - a kötetből több részlet is napvilágot látott már, többek között arról, hogy a pilóta soha nem ápolt baráti kapcsolatot Lewis Hamiltonnal, akivel 2010 és 2012 között versenyzett a McLarennél. A Sunday Times Magazine a minap újabb kivonatot közölt a könyvből, ezúttal arról, hogyan ábrándult ki a Forma-1-ből az évek során.



„Még mindig lenne lehetőségem arra, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezzek, de az én időm már lejárt” - írta a frome-i pilóta, aki még nem tudja, hogy hol fog vezetni 2018-ban. „Miután édesapám meghalt (2014-ben), az autóversenyzés iránti szeretetem nem változott, a Forma-1-ből viszont kiábrándultam. Azon kaptam magam, hogy értelmét keresem annak, amit csinálok, de semmi haszna nem volt az egésznek.”

„Az élet nélküle olyan volt, mintha meg lenne tiltva számomra a nevetés, mintha megállt volna a zene, mintha minden szín eltűnt volna. Minél többet gondoltam a karrieremre, annál inkább rájöttem, hogy nem érzem ugyanazt, mint Sebastian, vagy Lewis - világbajnoknak lenni. Elértem a Forma-1-et, és világbajnok lettem, és elégedettséggel töltött el az az étvágy, amellyel karrierem elején rendelkeztem” - tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: