DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso megmutatná, mennyit fejlődtek

Fernando Alonso az elmúlt hetekben nem volt a szerencse fia, de a McLaren-Hondán érezhető a tempóbeli javulás és ezt Austinban végre kiaknázná a kétszeres világbajnok spanyol.

Az ázsiai körút sikertelenül zárult Alonso számára, ugyanis a szingapúri rajtbaleset után (ahol egy potenciális dobogós hely is akár kisülhetett volna neki) Sepangban és Japánban is kevéssel lemaradt a pontszerző helyekről. Austinban tavaly kiváló versenyt futott, ötödik helyen végzett és végre élvezte a vezetést.

„Az elmúlt néhány frusztráló versenyen nem sikerült megmutatnunk, hova is fejlődött a tempónk, pedig tudjuk, hogy több van már a csomagunkban. Izgatottan várom, hogy ismét visszatérjek az Egyesült Államokba, nagyszerű volt az a kora nyári időszak, amikor minden az Indy 500 körül forgott. A rajongók nagyon lelkesek és Austinban is ugyanilyen atmoszférára számítok” – nyilatkozta Fernando Alonso az USA Nagydíj előtt.

Fernando Alonso tavaly kiválóan versenyzett Austinban


„Az amerikai pálya igazán remek, jó rajta versenyezni, minden szektor különbözik egymástól, egészen tökéletes beállítások szükségesek, hogy az autó teljesítményét kiaknázzuk. Az aszfaltcsík jóval szélesebb is, mint amihez az elmúlt versenyen hozzászokhattunk, lehetőséget kínál az előzésre is. Igazán szeretek az Egyesült Államokban lenni, rengeteg szép emlékem van már innen” – folytatta elemzését a kétszeres világbajnok.

„A színfalak mögött sokat dolgoztunk azon, hogy minél versenyképesebbek legyünk, sajnos ez az eredményeken egyelőre nem látszódik, de ha összerakjuk a dolgokat, itt is értékes pontokat szerezhetünk. Az utóbbi néhány évben ezen a helyszínen a pályán és a pályán kívül is láthattunk drámákat. Optimista vagyok, mindent ki kell hoznunk ebből a hétvégéből, pozitív érzéseim vannak” – tette hozzá a McLaren spanyol pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: