DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault kitörő lelkesedéssel fogadta új pilótáját

A Red Bull pilótaprogramjába tartozó Carlos Sainz az F1-es USA Nagydíj hétvégéjét már új csapatánál fogja megkezdeni - a spanyol versenyzőt lelkes munkatársak tömege várta Enstone-ban.

Az már a legutóbbi hétvégén nyilvánvalóvá vált, hogy Carlos Sainz Austinban már a Renault sikeréért fog küzdeni a Toro Rossóé helyett, ám az amerikai túrára készülve a spanyolnak még arra is volt ideje, hogy elugorjon a csapat enstone-i főhadiszállására, ahol természetesen bemutatták a gárda munkatársainak, és ő is megismerhette a gyárat. Ezzel régi álma vált valóra a madridinak, aki már hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy ha hagyná a Red Bull, szívesen csatlakozna a sárgákhoz.



A lépéstől Sainz azt reméli, hogy lökést jelent a karrierjében, hiszen az idei már a harmadik éve volt a Toro Rossónál, és nem szeretett volna egy negyediket is elkezdeni - most azonban egy dinamikusan fejlődő gyári csapat kötelékében mutathatja meg, hogy milyen fából faragták. Sainz unokatestvére és menedzsere, Carlos Elnoro szerint a Renault hasonlóképpen örül az érkezésének, ugyanis kitörő lelkesedéssel fogadták Enstone-ban.

„Nagyszerű volt a légkör, az emberek pedig boldogak lettek, hogy láthatták Carlost, hiszen már egy ideje tudni lehetett, hogy oda fog igazolni” - idézte Elnorót az El Confidencial című lap. „Érkezése új erővel látja el a csapatot a hosszú szezon utolsó versenyei előtt.”

Sainzot magát is lenyűgözte a fogadtatás: „A gyár bővítése még folyamatban van, de már most 640-en dolgoznak ott. A létesítmények a bizonyítékai a Renault elköteleződésének, hogy visszatérjenek a Forma-1 csúcsára. Egészen más világ a Toro Rossóhoz képest” - tette hozzá a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: