DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull régi-új fiúja maga tett a megkeresésért

Az idei év sorra szolgáltatja a meglepő sztorikat az F1-ben, Brendon Hartley szereplése pedig tökéletesen illeszkedik a sorba - ám az új-zélandit bevallotta, korábban megkereste Helmut Markót, lehetőségről érdeklődve nála.

Hosszú évekkel ezelőtt Brendon Hartley igen előkelő helyet foglalt el a Red Bull juniorprogamjában, ám a Sebastien Buemik, Jaime Alguersuarik, Jean-Eric Vergne-ek és Daniel Ricciardók tengerében elveszett, és mint sok már pályatársa, ő is kegyvesztett lett. Noha a Mercedesnél 2012-ben és 2013-ban is szimulátoros munkát végzett, valamint vezethette az istálló autóját, egyre inkább úgy tűnt, hogy az új-zélandi lemondhat álmáról.



Alternatív lehetőségek keresése közben csatlakozott a Porsche LMP1-es programjához, amellyel előbb WEC-bajnokká, idén pedig Le Mans-i győztessé avanzsált. A német gyártó a nyár folyamán azonban bejelentette, hogy 2018-ban otthagyja a Hosszútávú-világbajnokságot, amely Hartley jövőjét is veszélybe sodorta. „Nem igazán számítottam arra, hogy a Porsche ki fog vonulni a sorozatból” - nyilatkozta a Red Bull újra felfedezett versenyzője a New Zealand Heraldnak.

„Amikor a Porsche bejelentette LMP1-es programja befejezését, elkezdtem nézelődni, hol vezethetnék jövőre. Ezért felhívtam Helmut Markót a Red Bulltól, és elmondtam neki, hogy ha lenne lehetőségem a versenyzésre, akkor készen állok, nem úgy, mint nyolc évvel ezelőtt. Megkapta az üzenetet, de nem hallottam felőle két, vagy három hónapig. Meglepetésként ért a múlt heti hívása, hogy helyettesítsem Pierre-t Austinban - de a kellemes meglepetések közé tartozott!” - tette hozzá a 27 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: