DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Ezért Raikkönen a legjobb eddigi csapattársam

Sorra vette korábbi F1-es kollégáit a német: Webberrel ismerten nehéz volt a kapcsolata, Ricciardóval jobban kijött, de ő sem ér nyomába Raikkönennek, a tökéletes csapattársnak.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pályafutása során – leszámítva BMW-s beugrását, debütáló nagydíját – öt különböző versenyző csapattársa volt: a Toro Rossónál Vitantonio Liuzzival és Sebastien Bourdais-val, a Red Bullnál Mark Webberrel és Daniel Ricciardóval osztozott a garázson. Ferrarihoz érkezése óta Kimi Raikkönen kollégája, jövőre negyedik évüket töltik együtt az istállónál. A páros gördülékeny kapcsolata közismert, Vettel pedig egy interjúban ki is fejtette, miért jön ki olyan jól a finnel:

„Nem te döntesz a csapattársadról, és szerintem nem is kellene úgy lennie. Tehát nem bánom, bárkit kapok. De nyilvánvaló, hogy sokkal könnyebb, ha olyasvalakivel kell együtt dolgoznod, aki iránt tiszteletet érzel” – mondta az Autosport lapnak Vettel. „Az emberek sokszor hajlamosok túlbonyolítani a dolgokat, főleg a Formula-1-ben. Jobb olyannal együtt dolgozni, akivel a közös munka mentes a politikától és zűrzavartól.”



„Ilyen tekintetben talán Kimi a legjobb csapattársam, aki eddig volt. Ő egy rendkívül egyenes ember. Ugyanakkor Daniellel is jól kijövök. Azelőtt Markkal, mint ismert, időnként voltak nézeteltéréseink… Azt is hozzá kell tenni, hogy más generáció vagyunk, ezért talán már az elejétől nem álltunk olyan közel egymáshoz” – beszélt Webberről, akivel emlékezetesen nehéz időket élt meg a Red Bullnál.

Vettel kitért a Ferrarinál való versenyzésre – amely az általános nézet szerint minden F1-es pilóta álma – is: „Nagyon boldog vagyok, és megtiszteltetésnek érzem, hogy a Ferrarinak szerepelhetek. Ugyanakkor győzni akarok. Hogy a boldogságot a siker alapján mérem? Valószínűleg nem. Boldoggá az tesz, ha úgy szállok ki az autóból, hogy elmondhatom, mindent megtettem, amit tehettem, és elégedett vagyok saját teljesítményemmel. És különösen boldog vagyok, hogy látom, milyen társaság áll mögöttem, hogy mindannyian egy csapatot alkotunk” – foglalta szavakba Ferrarihoz fűződő különleges érzelmeit Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: