DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Palmer új üléséhez egy ajánlólevéllel járul hozzá a Renault

Bár váratlanul, szezon közben bocsátották el a britet, ez nem azt jelenti, hogy minden szálat elvágna vele egykori munkaadója. Volt csapatfőnöke elmondta, hol versenyezhetne Palmer az F1-et követően.

A Japán Nagydíj hétvégéjén vált hivatalossá, hogy Carlos Sainz azonnali hatállyal leváltja Jolyon Palmert a Renault-nál. A csere látszólag nem lepte meg a brit pilótát, reakciója higgadt és egészen profi volt, vélhetően egy ideje már ő is készült a váltásra. Az F1-ben maradásra egyetlen esélye a Williams, ám arra az ülésre több, egykori Formula-1-es pilótával kellene ölre mennie – a legesélyesebb pályázó Paul di Resta és Robert Kubica, ám szíve szerint Felipe Massa is maradna még egy évet a grove-i istállónál. 

renault_edams_fe

Formula-E-s Renault e.dams autó (elöl)


A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul úgy nyilatkozott, szeretnének Palmer jövőjében segédkezni. A francia gyártó egészen színes portfólióval rendelkezik az autósport világában: a Formula-E-ben az e.dams csapat partnerei, míg testvérmárkája, a Nissan jelen van a japán Super GT-ben, az amerikai IMSA Weathertech SportsCarban, az ausztrál Supercarsban és a Blancpain GT-ben is. „Egy nagy csoport része vagyunk széles motorsportos jelenléttel, így a lehetőségünk van kisegíteni őt” – nyilatkozott Abiteboul az Autosportnak. "Én magam és a Renault is a rendelkezésére állunk, ha bele akar vágni a következő kihívásba. Szerintem van pár ötlete.”

Palmer még reményeket fűz a williamses lehetőséghez is, bátorító tényezőként említette, hogy az ülésre rajta kívül két olyan pilóta pályázik, akik évek óta nem mentek teljes szezont az F1-ben. „Azt hiszem, egy dolgot kijelenthetek: ebben a sportban soha ne mondd, hogy soha. Kubica visszatérőben, ez mindent elárul. Sokan azt gondolták, ez már sosem fog megtörténni, erre tessék. Paul di Resta is hosszú idő óta mindössze [Massa beugrójaként] Budapesten ült autóban, és még ő is bekerült a kalapba. Sosem lehet tudni.”

Palmer egy dolgot leszögezett, tesztpilótaként biztosan nem marad az F1-ben. Ezt még azelőtt kijelentette, hogy elbocsátásának híre hivatalossá vált volna.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: