DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas rájött, hogyan hozza ki a maximumot az autóból

A Mercedes finn F1-es pilótája úgy érzi, Japánban ismét rátalált a helyes útra: ehhez pedig semmi más nem kellett, csak hogy végre a megfelelő tartományban tudja működtetni a W08-ast.

Valtteri Bottas igen változó teljesítményt nyújt az idei Formula-1-es szezon során: olykor még mercedeses társánál, Lewis Hamiltonnál is erősebb produkcióval áll elő, mint például két győzelme alkalmával, máskor azonban menthetetlenül beleszürkül a mezőnybe. Így volt ez például az utolsó előtti, sepangi viadal is, amelyhez képest Suzukában sokkal jobb versenyt futott, hiszen a középmezőnyből felzárkózva lett negyedik. A finn úgy érzi, végre rátalálták a helyes útra, s ebben a Malajziában debütált és akkor még megbukottnak hitt fejlesztési csomag is szerepet játszik:

bottas-suzuka-mercedes-dppi-2017-1



„A Japánba elvitt fejlesztési csomaggal és egy teljesen eltérő beállítással szerintem sikerült beletalálnunk az autó roppant szűk működési tartományába. Úgy vélem, Malajziában nem jó beállításokat alkalmaztunk: a régi csomag esetén sem, de főként az újnál. Egyszerűen csak jobban beletaláltunk a működési tartományba” – magyarázta Bottas, akinek szavait az F1i.com idézi.

„Egyértelműen rájöttünk valamire, különösen az aerodinamikai egyensúlyt illetően és arra, hogy miképp hozzuk ki a legtöbbet a csomagból. Természetesen az alacsonyabb hőmérséklet, valamint az egyes pálya- és aszfalttípusok is különbséget jelenthetnek. Tudjuk, hogy még mindig számos gyengeségünk van, de összességében pozitívan lehet értékelni a szezonunkat” – bizakodott a Mercedes versenyzője, aki még elégedettebb lehetne év végén, amennyiben sikerül elérni jelenlegi célját, miszerint a ferraris Sebastian Vettelt legyőzve a második helyen zárjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: