DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso nem bánta meg döntéseit

Fernando Alonsót mostanában többen is megtalálták, hogy saját magának köszönheti azt, hogy így alakult sorsa a Formula-1-ben. A kétszeres bajnok úgy véli, most is ilyen döntéseket hozna.

Egykori pilóták és F1-es szakértők is úgy gondolják, hogy Fernando Alonso karrierje során sorra hozta a rosszabbnál rosszabb döntéseket, amikor csapatot váltott. A legutóbbi melléfogása az volt, amikor 2014 végén elhagyta a Ferrarit és az akkor teljesen új McLaren-Honda projekthez csatlakozott.

Arcpirítóan gyenge eredmények születtek végül az együttműködésből, de a spanyol ász a Marca című lapnak adott interjújában úgy vélekedett, hogy egyáltalán nem bánt meg semmit döntései közül. „Egyetlen elhatározásomat sem bánom. Abban az időben, amikor például csapatot váltottam, azt gondoltuk, a legjobb opciót választottuk” – kezdte visszatekintését a kétszeres világbajnok.

„Akkor azok a döntések tűntek a leglogikusabbnak. Sajnos nincsen kristálygömbünk, hogy előre lássuk a jövőt. Ami velem történt nagyon hasonló ahhoz, ami Michael Schumacherrel esett meg a Mercedesnél, amely akkor még nem volt jó autó. Vagy éppen Lewis Hamiltonnal, amikor a Mercedeshez szegődött, az első évben ő sem teljesített jól új csapatánál” – utalt korábbi nagy riválisaira Alonso.

Fernando Alonso szerint döntései pillanatában egyiknél sem lehetett sejteni, hogy ne lenne jó irány, amerre indul


„Büszkén versenyeztem a Renault, a McLaren-Honda és a Ferrari színeiben is. Abban a pillanatban, amikor odaszerződtem, senki nem mondta, hogy rossz döntést hoztam volna. Utólag persze másképp látja mindenki, de büszke voltam mindig arra a csapatra, ahol vezettem” – tette hozzá Fernando Alonso.

A spanyol pilóta nagy eséllyel 2018-ban is a McLarennel marad, de immáron a Renault erőforrásait fogják használni. Csapattársa már aláírta új szerződését, Stoffel Vandoorne vezeti továbbra is a másik McLarent. Úgy tűnik, Alonso még az USA Nagydíja előtt bejelenti végső elhatározását a jövő évvel kapcsolatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: