DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari a saját nyomásába bukhatott bele

A rosszul sikerült 2016-os évad után voltak, akik úgy vélték, hogy a Ferrari a McLaren ellen harcol majd a harmadik helyért, az elsőért pedig a Red Bull és a Mercedes. Az olaszok messze túlteljesítettek.

A Scuderia egykori pilótája úgy véli, a Ferrari az év elején szembesült azzal, hogy mennyire jól sikerült az idei autója és mekkorát ugrottak előre. Ettől kerültek aztán jóval nagyobb nyomás alá és végül ennek köszönhetően vállalták túl magukat év közben és az év végén csapódott ez le. Gerhard Berger, aki 1987 és 1989, valamint 1993 és 1995 között is az olasz istálló alkalmazásában állt, biztos abban, hogy jövőre elképesztő küzdelmet láthatunk majd Vettel és Hamilton között.

„Vettel nem szabad, hogy vesztesnek érezze magát az idény végén. A tavalyi év végén csapata sehol sem volt az első helyhez képest, mégis bámulatosan nagyot lépett előre a tél során és a várnál sokkal jobban nyomás alá tudta helyezni az eddig magasan domináló Mercedest” – nyilatkozta Gerhard Berger.

Vettel korai sikerei helyezték túl magasra a Ferrarival szembeni elvárásokat


Az osztrák ex-pilóta úgy véli, a Ferrari feltétlenül jó úton jár és jövőre ennek gyümölcsét is élvezheti. Idén azonban vélhetően túl magasra tették maguknak a lécet az év eleji remeklés miatt, amikor is az első három versenyből Vettel kettőt is megnyert és utána is az élmezőnyben harcolt mindig.

„A Ferrari saját magát is meglepte az év elején, milyen remek autót konstruált, ezzel viszont hirtelen megnőttek az elvárások is és komoly nyomás alá helyezték saját magukat. Ez hiba volt, ugyanis kicsit gyorsabban próbáltak meg fejleszteni, mint az elvárható lenne, ezzel pedig jelentősen megnő a meghibásodások esélye” – utalt Berger az év végén bekövetkező sorozatos motorhibákra.

Ez az év már szinte biztosan elveszett, de mit gondol a tízszeres futamgyőztes a jövő évadról? „2018 egy gigantikus párbajt hoz majd számunkra. Hamilton Vettel ellen, mindketten négy világbajnoki címmel a tarsolyban. Óriási lesz!” – tekintett előre Gerhard Berger.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: