DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Vettel pechje az egész F1 számára csapás”

Volt csapatfőnöke együttérzően nyilatkozott a Ferrari német pilótájának balszerencse-sorozatáról, ám elsősorban amiatt, mert a négyszeres vb-első visszaesése a szezon véghajráját is tönkretette.

Néhány hete még úgy tűnt, hogy egy roppant kiélezett világbajnoki hajrát láthatunk a jelenlegi Formula-1-es mezőny két legeredményesebb versenyzője, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között. Azóta azonban a ferraris Szingapúrban már a rajtnál balesetbe keveredett, Malajziában az időmérőn tönkrement erőforrása miatt hátulról kellett rajtolnia és csak negyedik lett, míg Suzukában rögtön a verseny elején kénytelen volt műszaki gondok miatt kiállni. Ezzel a német rögtön 59 pontos hátrányba került brit ellenfelével szemben, aki így jó eséllyel behúzza negyedik vb-elsőségét.

vettel-ferrari-suzuka-dppi-2017-1



Christian Horner, aki a Red Bullnál évekig volt Vettel főnöke, sajnálja volt pilótáját, de főként a szurkolókat, akik így egy izgalmas párharccal lettek szegényebbek: „Egyértelmű, hogy komoly balszerencséjük volt. Viszont azért sajnálom különösen Sebastiant, mert ez egy óriási csapás az egész bajnokságnak és igazából a rajongóknak is. Úgy tűnik, elmarad az a kiélezett versenyfutás, amelyre még a nyári szünet előtt számíthattunk.”

A Ferrari a sorozatos technikai problémák után természetesen lépett, és szigorítani fog a minőségellenőrzésen, míg egyes pletykák szerint a menedzsmentben is változások történhetnek. Horner nem akart állást foglalni ezzel kapcsolatban: „Nagyon nehéz mindezt kívülről megítélni. A Formula-1 egy technikai sport, az autók nagyon összetettek, így könnyen elromolhatnak a dolgok – láthattuk ezt a mi erőforrásaink esetén is idén. A csapatok más-más módon kezelik ezt a helyzetet, azt hiszem… nem az én tisztem megítéli, hogyan reagál a Ferrari” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: