DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg jó kapcsolatot akar Sainzcal

Zajlottak az események a Renault-nál, hiszen Jolyon Palmer helyére Carlos Sainzot ültetik a következő versenyhétvégétől kezdve. Hülkenberg már várja, hogy együtt segítsék a csapatot a spanyollal.

Korábban megindokolta a Renault, miért nem várták meg az év végét a pilótacserével: a franciák célja egyértelműen a konstruktőri ötödik pozíció megszerzése. A spanyol versenyző a Toro Rossóval is szorgosan gyűjtögette a pontokat, így egy erősebb Renault-val lehet, hogy már az utolsó fordulókra is előrébb löki a bajnokságban vadonatúj csapatát. 

Hülkenberg elmondta, megpróbálja segíteni a beilleszkedésben Sainzot: „Alig várom, hogy Carlosszal dolgozhassak. Együtt kell majd segítenünk a csapatot egy jó konstruktőri helyezéshez. Mindent meg fogok tenni, hogy segítsem őt, és beilleszkedhessen a csapatba.”

hulkenberg-sainzrol-2017„Nagyon tehetséges versenyző és fényes jövő áll előtte. Már megmutatta, mire képes az F1-ben, és pozitívan szeretnénk kezdeni a kapcsolatunkat a következő hétvégét” - folytatta a német új csapattársa képességeivel.



A következő fordulóban az Egyesült Államokba látogat az F1, és mint kiderült, Hülkenberg igazán szereti az amerikai hétvégéket: „Imádom az austini pályát. Különlegesnek érzem ezt a helyszínt a többi amerikai pályához képest. A dizájn is szembeötlő, és nagyon sok remek kanyarkombináció az alkotója. Az első szektor Silverstone-ra emlékeztet, mivel nagyon gyors kanyarok alkotják.”

„Nagyon fontos a jó egyensúly, mert ha ez nincs meg, akkor szenvedhet az ember. Austin igénybe veszi a fékeket és a benzinfogyasztást, így ezek komoly kihívások elé állítanak. Enne ellenére nagyon élvezetes versenyhétvégéket szoktunk itt teljesíteni” - árulta el a német, mi kell a jó szerepléshez Austinban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: