DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault célja továbbra is az ötödik hely

Austinban már nem a megszokott párossal vág neki a francia alakulat. Abiteboul elmondta, miért fontos Sainz érkezése, és milyen elvárásokat fektettek le maguk elé a hétvége előtt.

A Renault számára nem alakultak a legjobban az utóbbi hétvégék, hiszen Malajziában és Japánban sem sikerült pontot szereznie a csapatnak. A konstruktőri ötödik hely még elérhető lehet a franciáknak, hiszen nem ledolgozhatatlan a 24 pontos hátrány a Williamsszel szemben.

Jolyon Palmer utolsó hétvégéjét teljesítette Japánban, és a Renault főnöke hálás is a brit két éves munkájáért: „Szeretnénk köszönetet mondani Jolyon erőfeszítéseiért, amit a Renault-ért tett az elmúlt két szezonban. Nagyon keményen dolgozott a csapat segítése érdekében, és nagyra értékeljük a profizmusát és a hűségét. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.”

 renault-celja-az-otodik-hely



Abiteboul Sainz korai érkezését a következővel magyarázta: „Üdvözöljük Carlost a csapatban és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele. Az érkezése nagyon fontos lehet a szezon hátralévő részére, és természetesen azért is, hogy felkészülhessünk vele együtt a következő évre. Hasznunkra fog válni ez az utolsó négy verseny Carlosszal, átmeneti periódusként tökéletes lesz ez az időszak arra, hogy felvegye az autó tempóját és megszokja a csapatot.”

„Fontos lesz az Amerikai Nagydíj, mivel harcban szeretnénk maradni a konstruktőri ötödik pozícióért. Az autóra viszünk néhány fejlesztést, és a pontszerzés alapvető elvárás számunkra” - folytatta előretekintve a francia szakember.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy az utóbbi fordulókon nem tudtunk pontot szerezni. Mindkét autó stratégiája jó volt vasárnap, de a hátsó szárnnyal akadt gondja Nicónak, amiért ki kellett állnia a futamból. A megbízhatatlanság miatt nem sikerült pontot szereznünk, de szeretnénk Austinban problémamentes hétvégét teljesíteni” - zárta nyilatkozatát Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: