DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Haas elutasította a Ferrari kérését

Az amerikai csapatot már belépésük óta szoros kapcsolat fűzi a maranellói alakulathoz, és ezt most utóbbi igyekezett kihasználni. A Haas azonban köszönte szépen, és 'nem'-et mondott az olaszoknak.

A Ferrari ugyanis megkérte az amerikaiakat, hogy a következő szezonban a Formula-2-t megnyerő Charles Leclerc-et vagy a másik fiatal pilótájukat, Antonio Giovinazzit ültessék be Romain Grosjean vagy Kevin Magnussen helyére.

A Haas főnöke megerősítette, hogy ez valóban megtörtént, de a csapat nem akar változtatni a jelenlegi helyzeten: „Szoros az együttműködésünk a Ferrarival, de tiszteletben tartják a döntéseinket. Igen, megkértek minket erre, de mi ezt nem fogadtuk el, és ez így rendben is van. Jelenleg nagyon elégedettek vagyunk mindkét versenyzőnkkel, ezért semmin nem akarunk változtatni.”

 haas-elutasitotta-a-ferrari-kereset



„Néha hosszútávon kell gondolkodni. Folyamatosan tervezünk, és megpróbáljuk a tervünknek megfelelően cselekedni. Azért igazoltuk le ezt a két srácot, mert ők is a programunkban szerepelnek. Úgy érzem, stabil a helyzetünk, és a pilótáink segítenek a csapatunk gyarapításában” - folytatta gondolatmenetét Steiner.

A Haas vezére azt is elárulta, miért annyira nehéz még mindig a csapata dolga: „Nem mondhatom, hogy más lenne a dolog, ha valaki más ülne az autónkban. Nincs sokéves tapasztalatunk senkivel kapcsolatban, így nem jelenthetjük ki: 'Ezzel a sráccal jobban tudnánk teljesíteni'. Ez még csak a második évünk az F1-ben, és néha ezt hajlamosak elfelejteni az emberek. Úgy tűnik, mintha évek óta itt lennénk, de nem ez a helyzet.”

Steiner szerint még mindig a tanulás fázisában van istállója: „Minden új nekünk. Van úgy, hogy a kiegyensúlyozottság dolgozik az ember ellen, és néha ezen segít egy kis vérfrissítés. Le kell fektetnünk az alapokat, és ehhez nagyon fontos a konzisztencia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: