DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Idő kell a sikeres együttműködéshez

A McLaren megszakította a kapcsolatot a Hondával, és 2018-ban már biztosan a Renault-val folytatják a munkát. Boullier szerint az új motorszállítóra való átállás is időt vesz igénybe.

A wokingiak három év sikertelenség után bontották meg a kapcsolatot a japán gyártóval: néhány ötödik pozíción kívül nem tudott mást felmutatni a közös együttműködés alatt. A Renault lesz 2018-tól a McLaren motorszállítója, de Boullier óva intett mindenkit, hogy rá kell hangolódni egymásra a két gárdának a sikeres együttműködéshez.

Boullier kiemelte, mi lehet a hátrányuk a Red Bullhoz képest, akik már a 2007-es esztendő óta a franciák motorját használják: „Ha az ember már 10 éve együtt dolgozik az üzlettársával, nyilván más a kapcsolatuk. Nálunk ez még nincs meg, mivel még csak most kezdünk majd építkezni és együttműködni.”

 mclaren-renault-ido-kell-2017



„Ez időt vesz igénybe, de nagyon motiváltak vagyunk, hogy a legjobbunkat nyújthassuk. Ha a McLarennél dolgozik az ember, akkor a győzelmekért végzi a munkáját. Ez alapján, mi mindent meg fogunk tenni, hogy ismét nyerhessünk” - folytatta gondolatmenetét a francia szakember.

Boullier elmondta, mi kell a sikerhez: „A teljes csomaghoz a következő kell: egy jó motor, a legjobb autó és személyzet, és egy kiváló pilóta. Ha mindez megvan, nyernie kell az embernek.” 

A McLaren csapafőnöke szerint még hasznukra is lehet, hogy ugyanazt az erőforrást használhatják, mint a Red Bull: „Jól jöhet nekünk ez a mostani szituáció: ha egy csapat ott van a szomszédban egy ugyanolyan motorral, és legyőznek, az azt jelenti, hogy valamit jobban csinálnak az autóban. Ez tökéletes kihívás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: