DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton nem vállal be őrültséget

Lewis Hamilton egyik végletbe sem szeretne esni a világbajnoki küzdelem hajrájában. Az eddig megszokott vehemenciáját szeretné megtartani, de kizárólag őrültségek vállalása nélkül.

Karnyújtásnyira került a 2017-es világbajnoki cím Lewis Hamiltontól, amit jövő hétvégén Austinban akár meg is szerezhet, köszönhetően Sebastian Vettel és a Ferrari három egymás utáni hibájának. Nem szeretne biztonsági autózást bemutatni és lassú versenyzéssel bejönni a célba igazi harc nélkül, fix pontszerzésekkel. A ló túlsó oldalára sem szeretne esni, hogy teljesen felesleges rizikókat vállalni egy-egy előzésért.

A Mercedes vezérpilótája 59 pontos előnybe került az összetettben Sebastian Vettel előtt, így a hátralevő futamokon akár már dobogóra sem kellene feltétlenül állnia, akkor is megszerezné az idei világbajnoki címet. „Úgy érzem, tökéletesen megtaláltam az egyensúlyt az elmúlt versenyhétvégéken” – ismerte el a háromszoros világbajnok.

Tavaly Hamiltonnak mindenáron nyernie kellett Austinban, most nem feltétlenül


„Szerintem a tapasztalatom miatt pontosan tudom, mi az a pont, ameddig még nyomhatom és mi az a helyzet, amikor kicsit vissza kell vennem, mint ahogy például Malajziában is tettem. Minden helyszínre úgy érkezem, hogy győzni akarok, de soha nem akarok már buta kockázatot vállalni” – tette hozzá Lewis Hamilton.

„Eleve nem vagyok az a típus, aki szeret hülyeségeket csinálni a pályán, elég ritkán is kapok büntetést. Ezt kell tovább folytatnom és akkor nagyszerűen zárhatom az évet” – zárta gondolatait a brit ász. Hamilton egyébként legutóbbi világbajnoki címét is Austinban biztosította be 2015-ben, erre most is esélye van. Ha megnyeri a futamot és Vettel legfeljebb hatodikként végez, akkor sikerülhet is már az Egyesült Államokban. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: