DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso az F1-en kívül is versenyezne

Fernando Alonso még nem tudja, hol fog versenyezni a 2018-as szezonban, de egyre több jel utal arra, hogy a száguldó cirkuszban marad. A spanyol azonban nem zárja ki az F1-en kívüli lehetőségeket sem.

A kétszeres világbajnok már idén is tett egy kirándulást az Indy 500-ra, és nem is szerepelt rosszul az eseményen - néhány kör erejéig vezetett is, de végül motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt. 

Alonso leszögezte, hogy a tengerentúli sorozatban jelenleg nem futna teljes szezont, de mindenképp visszatérne az Indy 500-ra. Ez is egyre inkább arra mutat, hogy a pilótának már csak néhány lépés lehet az újabb szerződés aláírása a McLarennel.

Ennek ellenére Alonso még nem árult el konkrétumokat a jövőjével kapcsolatban: „Még mindig nem döntöttem, tehát majd meglátjuk. Minden lehetőséget szem előtt kell tartanom.”

 alonso-az-f1-n-kivul-versenyezne



Az Indy 500 megnyerése mellett a kétszeres világbajnok nagy vágya, hogy a Le Mans-i 24 órás versenyen is diadalmaskodjon: „Ahogy mondtam már párszor, a célom az, hogy a világ egyik legjobb versenyzője legyek, az egyik legösszetettebb pilóta, és ehhez még más kategóriákban is kell nyernem. Egyértelműen a 'tripla koronára' hajtok. Ez az egyik célom.”

„Az emberek az F1-re koncentrálnak a leginkább, mert technikai szempontból ez az egyik legfejlettebb sorozat. De vannak más - kevésbé összetett - kategóriák, amik teljesen más vezetési stílust és képességeket igényelnek, és ezek elsajátítása okozza az igazi kihívást az ember számára” - folytatta a McLaren pilótája azzal, mi motiválja az újabb kategóriák kipróbálásában.

„Egy egész szezon az Indycarban nincs a rövidtávú terveim között. De az 500 mérföldes az idei tapasztalataim után nagyon hívogató. Várom, hogy ismét részt vehessek rajta, de nem tudom, mikor lesz erre lehetőségem” - zárta nyilatkozatát a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: