DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Nem kívánok rosszat senkinek, de...

Noha másfél hónapja még vezette az F1-es tabellát, a Ferrari németje egyre távolabb kerül a bajnoki címtől - a négyszeres vb-győztes töretlenül hisz feltámadásukban, ám figyelmeztetett: mindenkinél előfordulhatnak technikai hibák.

Sebastian Vettel Magyar Nagydíj utáni, 14 pontos előnye nem csak, hogy rohamtempóban fogyott el, de Suzukát követően 59 egységnyi hátránnyá hízott Lewis Hamiltonnal szemben: négy versennyel a zárás előtt nagyon kevesen vannak azok, akik úgy vélik, hogy a német innen vissza tudja hozni. Közéjük tartozik Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke, akinek szavait nemrég maga Vettel próbálta megmagyarázni - a német Motorsportnak adott interjújában szintén arról beszélt, hogy lankadatlanul fognak harcolni utolsó leheletükig a bajnokságért.



„A sebességünk megvan hozzá, remek autóval rendelkezünk” - nyilatkozta a négyszeres világbajnok. „Magabiztosak vagyunk azt illetően, ami ránk vár, hiszen képesek vagyunk a fejlődésre. Ez mindig attól függ, hogy mások mire képesek, de az én szemszögemből úgy látom, hogy a kezdetektől fogva egészen mostanáig bizonyítottuk, hogy nagyon erős autónk van. Képesek vagyunk arra, hogy fejlesszük, a csapat pedig jó irányba halad.”

Vettel hozzátette, hogy szerinte ilyen pechszéria bárkit elérhet a mezőnyben. „Lehet jó vagy balszerencséről beszélni. Én nem hiszek a szerencsében, a dolgok viszont nem alakultak kedvezően számunkra mostanság. De biztos vagyok benne, hogy lesz ez még így se. Ami velünk történik, az ugyanúgy megtörténhet mással is. Persze senkinek sem kívánom ezt, de ez is a versenyzés része.

„Nagyon ritka, hogy valaki műszaki hiba nélkül teljesítsen egy szezont, kettő, három, vagy még több viszont nem túl jó érzés. Azt kell mondjam, boldogak vagyunk a jelenlegi helyzetünk miatt, de természetesen többet akarunk. Ha megvan hozzá a tempónk, és meg tudjuk csinálni, akkor miért ne? Meg tudjuk nyerni a következő versenyeket” - tekintett előre pozitívan a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: