DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainzcal gyorsítósávon száguldana a Renault

A nagy múltú francia istálló néhány szezonon belül ismét az élmezőnyben küzdene, az idő előtt megkaparintott Carlos Sainz pedig a kirakós egyik fontos darabját képezi.

A 2017-es szezonhajrára Jolyon Palmer helyére leszerződtetett spanyol pilóta talán úgy tűnhet, négy futammal a vége előtt csekély előrelépési lehetőséggel szolgálhat a Renault-nak, ám Cyril Abiteboul csapatvezető szerint mindez egy nagyszabású terv része. 2020-ig újra a csúcsra törnének, ennek érdekében a csapatfőnök minden lehetőséget meg akar ragadni. 

 renault_gyors_f1



„Nem vesztegethetjük az időnket. 2019 és 2020 lebegett a szemünk előtt, mikor ezt a döntést (Sainz megszerzését – a szerk.) meghoztuk. A döntéssel nem csak néhány bajnoki pontra pályáztunk, hanem a hosszútávú terveket is szem előtt tartottuk. Sokan mondták, hogy egy évre kevés lesz őt megszerezni, így kissé elébe mentünk a dolognak. Most van ideje hozzászokni a csapathoz és az autóhoz, így jövőre ez nem lehet kifogás. A következő szezon elejétől kezdve azonnal pontokat akarunk szerezni.”

A sikeresség érdekében Sainz számára is „nagyon fontos” volt a korai váltás, bár azt tudja, néhány versenyhétvége alatt nehéz dolga lesz felfejlődni csapattársa tempójához. „Célom, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust, de tudom, hogy ezt nem adják majd ingyen. Nehéz lesz, hiszen [Nico Hülkenberg] már 16 futam óta vezeti ezt az autót. Gyorsan szeretnék alkalmazkodni, de tudom, hogy ez időbe fog telni. Kemény munka, elemzések és mérnökökkel való megbeszélések sora fogja ezt megelőzni” – vallja a spanyol.

Míg Sainz vélhetően izgatott a csapatváltást illetően, Nico Hülkenberg legutóbb azt nyilatkozta, őt ez a tény nem hatja meg túlzottan.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: