DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo magyarázatot adott Vettel kirohanásaira

Daniel Ricciardo egy évig volt Sebastian Vettel csapattársa a Red Bullnál, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy kitapasztalja, milyen a négyszeres F1-es bajnok, ha nem megy neki.

Sebastian Vettel joggal várhatta 2014-ben, hogy négy világbajnoki címmel a zsebében ujjgyakorlat lesz legyőznie újdonsült, mindössze két és fél évnyi F1-es tapasztalattal rendelkező csapattársát, Daniel Ricciardót. Elképzelései azonban nem váltak valósággá: amíg az ausztrál három futamgyőzelemig masírozott, a német egyszer sem tudott diadalmaskodni a szezon során, és az év végi összetettben is kikapott kollégájától.



Ricciardo úgy véli, az adrenalin túl gyakran veszi át az uralmat Vettel felett, amely olyan eseményekben nyilvánul meg, mint a tavalyi, mexikóvárosi rádiós kirohanás, vagy a bakui incidens Lewis Hamiltonnal. „Mindössze egy évet töltöttem el vele, amely nagyon gyorsan elrepült” - idézte Ricciardót a crash.net. „Azt látom, hogy a pillanat hevében, gyors válaszreakcióra képes, és könnyen érzelmesbe csap át. De amikor ez az adrenalin, vagy nevezzük bárminek, elmúlik, újból nagyszerűen áll a dolgokhoz.”

„Hasonlóan a tavalyi mexikói, rádiós esethez, hiszen eleinte keményen hangot adott a véleményének, utána azonban úgy volt vele, hogy rendben, ideje tisztázni a történteket. Nagyon érzelmes, de ezek az érzelmek a szenvedélyéből fakadnak. Ő az egyik legszenvedélyesebb srác a rajtrácson. Tudom, hogy sokkal jobban megéli az F1-et bármelyikőnknél, szerintem ebből fakad az egész.”

„Bármikor, ha legyőztem őt 2014-ben, biztos vagyok benne, hogy frusztráltan szelte át a célvonalat, de amikor visszatért a mérnökökhöz, mindig megrázta a kezemet, és gratulált nekem. Nagyon szolid hozzáállással rendelkezik, ha lehiggad, és sokkal rendesebben viselkedik, mint például én” - tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: