DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Női F1-et akar a Renault korábbi fejlesztőpilótája

A Lotus és a Renault autóját soha nem vezető, de legalább rengetegszer képernyőre kerülő Carmen Jorda szerint csak így lehet hölgytársainak bekerülnie a száguldó cirkuszba.

Nem csak a Forma-1-ben, de az egész motorsportban régóta közkedvelt téma, hogy a nőknek van-e helyük a négykerekűek világában, hiszen nagyon csekély számú hölgy jut el addig, hogy komoly szériában kapjon lehetőséget, és még kevesebben vannak azok, akiknek nem csak a szereplés adatik meg sikerélményként.



Nos, Carmen Jorda 2015-ben hivatalosan a Lotus fejlesztőpilótájaként tevékenykedett, ám az E23-ast soha nem vezethette, így be kellett érnie annyival, hogy a televíziós közvetítések rendezője minden hétvégén be-be vágta mosolygós arcát az események közé.

A spanyol versenyzőhölgy 2016-ban még fel-feltűnt az utódalakulat Renault színeiben, ám aztán szépen lassan kikopott a köztudatból - egészen mostanáig. Jorda egy londoni konferencián szólalt fel a motorsportban uralkodó igazságtalanság ellen: „Nem helyénvaló, hogy összehasonlítanak minket, hiszen nem vagyunk egy szinten.”

A korábbi GP3-as pilóta később saját Twitterén ötletelt: „Szerintem egy csak nők számára indított Forma-1-es bajnokság esélyt biztosítana számunkra, hogy elérjük az álmainkat, és egyenlően szálljunk harcba - mint bármilyen más sportágban.”

Ti örülnétek egy szimplán női F1-nek? Fejtsétek ki véleményeteket a kommentek között!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: