DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Németország köszönetet mondhat Verstappennek

Max Verstappen hihetetlen módon vonzza a nézőket a környező nagydíjakra, legfőképpen Hollandiából. Németország jövőre visszatér a versenynaptárba, a holland pedig nagy szolgálatot tesz.

Max Verstappen egyre növekvő népszerűsége nemcsak Belgiumban, hanem a jelek szerint Németországban is ugrásszerűen növeli a jegyeladásokat, legalábbis a 2018-ban visszatérő Német Nagydíj szervezői szerint. Idén kimaradt a versenynaptárból Hockenheim, de jövőre ismét odalátogat a száguldó cirkusz.

Soha nem látott mélységekbe zuhant a nézőszám az elmúlt években Németországban az F1-es versenyeken, vélhetően a Mercedes egyeduralma és Sebastian Vettel gyengélkedése (valamint Schumacher visszavonulása) tette érdektelenné a rajongókat, akik korábban Michael Schumacher és Vettel sikereihez voltak szokva, ám a turbó-éra óta nem sok babér termett a Mercedesen kívül más csapatnak.

2016-ban mindössze 57 000 néző látogatott ki a Hockenheimringre, nagyjából ugyanannyi, amennyi a DTM bajnokság záró fordulójára váltott jegyet ugyanott. Most azonban, nagyon úgy tűnik, megváltozott a trend a jó irányba, már most 25 000 jegyet értékesítettek elővételben, ami a korábbi esztendőkhöz képest nagyjából 30%-os emelkedést jelent.

Verstappen és Vettel miatt jócskán megugrott a jegyeladás


A rajongól különböző speciális kedvezményekben részesülhetnek jövőre Hockenheimben, valószínűleg ez is közrejátszik a számok javulásában. A legfontosabb azonban Max Verstappen betörése az élmezőnybe. A „Verstappen-effektus” szó szerint vonzza a nézőket a környező nagydíjakra, ahogy Belgiumba és Németországba is, valamint bizonyára Sebastian Vettel idei újabb felemelkedése is segítette a jegyeladást.

„Úgy tűnik, újjáéledt az érdeklődés és az izgalom a Német Nagydíj iránt a motorsportrajongók körében. Már most nagyon komoly emelkedést regisztrálhattunk az új F1-es tulajdonosi körrel, ha pedig ez tovább folytatódik, igazán bámulatos F1-es hétvégének nézünk elébe jövő júliusban, Hockenheimben” – nyilatkozta Georg Seiler, a Hockeinheimring egyik első embere.

Hosszú távon is fontos lehet a nézőszám megugrása, ugyanis 2018 után még egyetlen német pályának sincs szerződése a Formula-1-ben. Vettel és Verstappen tehet róla, hogy még magasabbra szökjön a nézőszám és akkor bizonyára új szerződést köthetnek Németországgal az F1 tulajdonosai.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: