DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberget hidegen hagyja az új csapattárs

Az USA Nagydíjon új kollégát kap a Renault F1-es pilótája, Nico Hülkenberg azonban nem hagyja zavarba hozni magát a Jolyon Palmernél feltehetően nagyobb kihívást jelentő Carlos Sainz miatt.

A kereslet és a kínálat találkozott Suzukában, hiszen a Red Bullnak sikerült megegyeznie a Renault-val, hogy Carlos Sainz ne a 2018-as szezon elejétől, hanem már Austintól kezdve birtokba vegye az egyik sárga gépet, Jolyon Palmer helyén. A spanyol pilóta izgatottan várja a közös munkát Nico Hülkenberggel, de úgy véli, nagyon nehéz lesz legyőznie őt, hiszen a német már 16 versenyt teljesített azzal az R. S. 17-essel, melyet ő még nem is vezethetett.



Nos, ami az emmerichi pilótát illeti, rezignáltan nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak Sainz érkezéséről: „Csak a paddockból ismerem őt. Ambiciózus pilóta, bizonyos szempontból fiatal és vad, de nagyon gyors” - mondta Hülkenberg, aki cseppet sem fél attól, hogy korábbi csapattársánál többre taksált versenyző fog beleülni a másik Renault-ba: „Rendben van, de én a saját dolgomra fogok koncentrálni.”

Hülkenberg és Sainz idén kiemelkedtek csapataikban, hiszen a német a Renault 42 pontjából 34-et szerzett, míg a spanyol ugyanezt tette a Toro Rossónál, 52/48 arányban. A Red Bull-védenc elismerte, hogy nem lesz könnyű felérni csapattársa szintjére, ezt pedig Hülkenberg sem látja másként: „Nehéz megbecsülni, hogy mire lesz képes, hiszen mindig szükség van egy bizonyos időtartamú megismertetésre. Még várnunk kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: