DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari-szakemberek igazoltak az Aston Martinhoz

A brit luxusautó-gyártó minden eddiginél komolyabban gondolja az F1-es szerepvállalást, és ex-maranellói mérnökök segítségével akarnak motort építeni.

Miután bejelentették, hogy az Aston Martin technikai-innovációs partnerből a Red Bull főszponzorává lép elő 2018-tól, Andy Palmer, a cég vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy ha számukra kedvezően alakulnak a szabályok a száguldó cirkuszban, akkor feltett szándékuk Forma-1-es motort építeni. A Liberty Media nemrég hangsúlyozta ki, hogy október végén fogják ismertetni a csapatokkal 2021-től érvénybe lépő szabályrendszert, melyre az Aston Martin már most megkezdte a felkészülést.



„Nemrég új szakembereket igazoltam a Ferraritól” - nyilatkozta Palmer a Motorsport-Totalnak, ennél egyértelműbb jelét pedig nem is adhatta volna annak, hogy a színfalak mögött már javában zajlik a munka. „Ez azt jelenti, hogy tervbe vettük egy Forma-1-es motor megépítését. Technikai lehetőségek nagyon érdekes keveréke áll a rendelkezésünkre” - tette hozzá az üzletember, aki viszont a jelenlegi viszonyok között nem tudná elképzelni a csatlakozást.

„Biztos vagyok benne, hogy megvannak a technikai lehetőségeink, de kérdés, hogy a szereplés költségei megengedhetőek-e egy olyan vállalat számára, mint az Aston, hiszen nagy a különbség közöttünk, és az olyan nagy gyártók között, mint a Renault, vagy a Mercedes” - zárta gondolatait Palmer. A Nemzetközi Automobil Szövetség és a Liberty Media pénteken fog tárgyalni a 2021-es motorszabályokról, míg a Stratégiai Csoport november 7-én ismerteti a tervezetet a csapatokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: