DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone maximálisan Kubica mellett áll

A januárig az F1 vezetőjeként funkcionáló 86 éves üzletember arról próbálja meggyőzni a Williamst, hogy ne hezitáljanak a szerdán Silverstone-ban kipróbált lengyel leigazolásával 2018-ra.

Bernie Ecclestone közelről követte Robert Kubica F1-es visszatérés felé vezető lépéseit, és úgy gondolja, hogy a lengyel lehet a kulcs a Williams számára az előrelépéshez. Kubica szerdán „sikeres” tesztet hajtott végre zárt kapuk mögött, Silverstone-ban, a grove-i alakulat pedig a jövő héten újból beveti a pilótát, ezúttal Paul di Restával együtt. Ecclestone szerint a Williams csak jól járna, ha a lengyel lenne Lance Stroll csapattársa 2018-ban.

„Ha Robert nem szenvedett volna balesetet, ma már világbajnokként tekinthetnénk rá” - nyilatkozta a sportág éléről januárban eltávolított Ecclestone a Motorsportnak. „Úgy vélem, hogy erősebben térhet vissza, mint amilyen korábban volt. Szerintem mentálisan sokkal agresszívebbé vált, úgy gondolom csak jó sülhet ki belőle.”



„Ami a fizikai állapotát illeti: hosszú évekkel ezelőtt, amikor még csapatom volt, versenyzett nálunk egy Archie Scott-Brown nevű pilóta. Archie veszettül gyorsnak bizonyult, és sokkal-sokkal rosszabb helyzetben volt Robertnél, de mégis sikeressé tudott válni. Éppen ezért nem hinném, hogy a sérülése visszavetné őt.”

Robert Kubica újbóli feltűnése a Forma-1 egén az év egyik legnagyobb sztorija volt a sportágban, Ecclestone pedig úgy véli, hatalmas marketinglehetőség rejlik a szerepeltetésében. „Ha azt fogja csinálni, amit szerintem tenni fog - hogy jobb lesz, mint előtte -, akkor az emberek mögé fognak állni. Jót fog tenni a Forma-1-nek.”

„Ha a Williamsnek lennék, biztosan meg próbálnám győzni a csatlakozásról. Lehet, hogy elveszítik Felipe Massát év végén, szerintem már elege is van, Robert érkezésére pedig sokan felkapnák a fejüket. A csapat nem úgy teljesít, ahogyan kellene, de nem tudom, hogy a pilóták miatt, vagy csak úgy általánosságban. Senki sem tudja. Ezért lenne jó egy gyors pilótát igazolniuk, hogy ez kiderüljön. Akárcsak Nico, én is hiszek benne, ugyanazt az utat járjuk be. Ahogyan mindannyiunk életében, neki is csak egy kis szerencsére van szüksége, hogy felébredjenek a Williamsnél” - tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: