DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLarennek már két kiváló pilótája van

Stoffel Vandoorne fejlődése látványos az évad elején látott szenvedéshez képest, a McLaren is elismeri, hogy szinte két egyenrangú pilótával rendelkeznek az évad második felében.

Eric Boullier csapatfőnök nem olyan régen még meglehetősen kritikus volt a fiatal belga pilótával, aki valóban elég lassan vette fel a ritmust, különösen kétszeres világbajnok csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest teljesített jól láthatóan gyengén.

A Magyar Nagydíjon szerezte első idei pontját a belga, előtte a csapatfőnök igyekezett sürgetni pilótáját, hogy változtasson vezetési stílusán, úgy talán jobban megbirkózik az új aerodinamikával rendelkező versenyautókkal. Már Vandoorne további mclarenes pályafutása is veszélybe került, ugyanis az istálló elégedetlen volt vele.

Az utóbbi hetekben azonban semmi panasz nem érheti a fiatal belga teljesítményét, nem is éri, sőt, a csapatfőnök már nem először nyilvánosan el is ismeri a tehetséges pilóta utóbbi időben elért eredményeit. Vandoorne fontos pontokat szerzett Szingapúrban és Malajziában is, Japánban pedig csak egy apró koccanás miatti kisodródás okozta visszaesését, ami miatt nem tudta folytatni pontszerző sorozatát a 9. helyről rajtolva.

A McLaren szerint Alonso és Vandoorne már hasonló szintet képvisel náluk


„Stoffel sokat tanult és most már kitűnő munkát végez. Teljesen visszaszerezte az önbizalmát, egyre több tapasztalatot szerez, kiválóan versenyez az utóbbi időben” – dicsérte a Eric Boullier a 25 éves belgát. „Amikor idén a McLarenhez került egy kétszeres világbajnok mellé, azonnal a média és a nézők középpontjába került”.

„Az utóbbi évben mindenki nehéz hónapokon ment keresztül, aki debütált a Formula-1-ben, még Max Verstappen is, mire elkezdhettek kibontakozni igazán. De valahogy azokat az eseteket kevésbé nagyították fel ennyire. Az autó is folyamatosan fejlődik, könnyebb vele jó eredményt elérni, de most már két, tempóban szinte egyenrangú pilótánk van a McLarennél. Kár, hogy Suzukában nem sikerült a pontszerzés, de az utolsó négy nagydíjon még nagyon odatesszük magunkat” – tette hozzá a McLaren csapatfőnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: