DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen a Ferrarihoz is szerződne

Max Verstappen kapós a Formula-1-ben, erre az utóbbi évek teljesítményével rá is szolgált. Mindkét nagyágyúnál képben van a holland, de jövőre még szerződés köti a Red Bullhoz.

A fiatal holland rendkívül fiatalon, már 17 évesen bekerült a Formula-1 körforgásába, 2015-ben a Toro Rossónál kezdte pályafutását. Alig egy évvel később a Red Bull felhozta az anyacsapatba, helyet cserélve a szerintük alulteljesítő Kvjattal, Verstappen pedig meghálálta a bizalmat. Azonnal futamgyőzelemmel indított Barcelonában, az év során pedig további számos dobogós hellyel bizonyította helyét a legjobbak között.

Bármennyire is nagy reményeket fűzött a Red Bull a 2017-es évadhoz, egyáltalán nem úgy sikerült a szezon, mint várták, komoly lemaradásuk volt mind aerodinamikailag, mind motorerőben. A Spanyol Nagydíjon sikerült egy remek csomagot összehoznia Adrian Neweynak, majd a nyári szünet után ismét nagyot ugrottak előre a bikák, most már állandóan számolni kell velük a dobogó magasabb fokain is.

Verstappen győztes típus és ezért akarja őt a Ferrari és a Mercedes is


Max Verstappen számára különösen lidérces volt az első félév, elképesztő mennyiségű technikai hibát szenvedett el, ráadásul kétszer önhibáján kívül balesetbe keveredett az első körben, ehhez még hozzájött a szingapúri első kanyaros rajtbaleset is a két Ferrarival. A pontversenyben nagyon lemaradt még csapattársához, Daniel Ricciardóhoz képest is, ám az utóbbi két helyszínen látványos, jó vezetéssel egy első és egy második hellyel jelentkezett.

A Sky F1 kérdezte Verstappent, hogy igent mondana-e, ha a Ferrari szeretné szerződtetni. Az a hír járja ugyanis, hogy mind a Ferrari, mind a Mercedes meg akarja kaparintani a fiatal hollandot és nem sajnálnák érte az évi 20 milliós fizetést sem. „A leggyorsabb autóban szeretnék lenni 2019-ben. Ha a Ferrari az és szerződtetni szeretne, nem lenne ellenemre” – reagált a híresztelésre Verstappen.

„A Formula-1-ben a lehető leggyorsabb autóban akarunk ülni, mert az azt jelenti, hogy futamokat nyerhetünk és én éppen ezért vagyok itt” – fejtette ki véleményét a kétszeres futamgyőztes. A Red Bull gyenge pontja jelenleg a Renault-erőforrás, így nagy a valószínűsége, hogy a jövő évi teljesítményen múlik, hogy hosszabbít-e Verstappen a bikáknál. Ha sokat javul a Renault, valószínűleg marad, a Red Bull is szeretné továbbra is magához kötni őt. Ha azonban továbbra is szenved a csapat, valószínűleg továbbáll, akár a Ferrarihoz, akár a Mercedeshez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: