DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Oconnak van még mit tanulnia, vallja főnöke

Bár a fiatal francia sebességére egy szava nem lehet csapatának, a Force India helyettes csapatfőnöke úgy gondolja, a 21 éves pilótának van még mit tanulnia közvetlen kollégájától, Sergio Pereztől.

Esteban Ocon alig egy évnyi Formula-1-es tapasztalattal a háta mögött kiváló szezont fut a Force Indiánál. Jelenleg 8. helyen áll a bajnokságban, a szezon 16 futamából pedig mindössze egy alkalommal történt meg, hogy pontszerző helyen kívül végzett. Az istálló helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley is elismeri Ocon érdemeit, ám úgy látja, a tanulási görbe csúcsa még messzebb van a 21 éves versenyző számára.

„Folyamatosan egyre jobban teljesít, és szerencsésnek mondhatja magát, hogy van egy kiváló csapattársa, aki folyamatosan éberen tartja őt” – idézi Fernleyt az Autosport. „A versenytempója rendben van, de versenyzői tudását tekintve még tudna fejlődni, és ezért hasznos számára, hogy Checo [Perez] a közelben van.” 

ocon_ricciardo_japan



A Japán Nagydíjjal elégedett hétvégét zárhatja a silverstone-i székhelyű gárda, a konstruktőröket tekintve hozták a stabil negyedik helyet, pláne, hogy most már pilótapárosuk összeakadását is megelőzték. 6-7. helyen intették le versenyzőiket, ráadásul a francia rövid ideig az egyik Red Bull előtt is autózhatott. „Nagyon poén volt” – jellemezte versenyét. „Fantasztikusan rajtoltam, Ricciardo előtt is mentem. A végeredménytől több nem volt benne, a legfontosabb pedig, hogy hazahoztuk az autót. Ismét tudtunk valamit tanulni, így remélhetőleg még közelebb tudunk hozzájuk [Red Bull] férkőzni.”

Az istálló konstruktőri negyedik helyezése betonbiztos, Fernley szerint pedig ez többek között a legutóbbi fejlesztéseknek is köszönhető. „Számunkra a verseny tankönyvbe illő volt, simán lehoztuk. Az időmérőkön és a futamokon is negyedik erő szoktunk lenni, ilyen szempontból magunk vagyunk – se előttünk, se mögöttünk senki. Jó irányba tartunk, erről nem is térhetünk le” – zárta a brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: