Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 18. kedd
F1

A McLaren is elismeri, erősödött a Honda

Az újabb, rendkívül gyenge teljesítményű erőforrások miatt a McLaren szakított a Hondával bő három hete. Azt azonban a wokingiak is elismerik, hogy jól láthatóan fejlődési pályára állt a japán vállalat.

Igaz ez az egész McLaren istállóra, bár a valóság az, hogy bőven volt is honnan felzárkózniuk. Még mindig messze vannak az élmezőnytől, de a középmezőnyben bárkivel felveszik a versenyt immáron, nem úgy, mint például az évad első harmadában. Eric Boullier csapatfőnök biztos abban, hogy a három távol-keleti futam után erősebb csapatként utazhatnak tovább.

Nem sokkal a szingapúri verseny előtt jelentette be a McLaren és a Honda az év végi szakítást. Ugyanazon a hétvégén Stoffel Vandoorne hetedik helyen végzett, majd két héttel később, Malajziában csodálatos vezetéssel megismételte ezt a teljesítményt. Japánban ugyan nem sikerült pontot szerezni, de a nyers tempó alapján erre Alonso és Vandoorne is képes lett volna.

A McLaren és a Honda is fejlődik, de a japán motor még mindig a leggyengébb láncszem

„Ez az ázsiai hármas túra nagyon pozitív irányba mozdította az egész csapatot. Rengeteg értékes pontot szereztünk. Tisztán látszik, hogy erősebb csapatként jöttünk ki, mint ahogy megérkeztünk az első helyszínre, Szingapúrba. Megragadtuk a lehetőségeinket és az utolsó négy futamon is keményen fogjuk nyomni, hogy tovább építsük önbizalmunkat” – nyilatkozta Eric Boullier.

Az elmúlt helyszíneken most már szinte állandó résztvevője a Q3-nak a McLaren, ami az év első harmadában kizárólag Spanyolországban történt meg. Boullier köszönetet mondott a csapat minden tagjának és a motorszállítónak is a kemény munkáért és a fejlesztések sikerességéért. A suzukai rajongóknak külön megköszönte a csapatfőnök, hogy a szakítás ellenére nem fordultak el a csapattól.

A Honda a napokban jelentette be, hogy érzésük szerint már egészen megközelítették tempóban a Renault-t. Ez talán még kicsit erős egyelőre, de valóban jól látható, hogy a japán erőforrás hétről hétre faragja le hátrányát a riválisokkal szemben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?