DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Utcára vihetik az F1-et Hollandiában

Max Verstappennek köszönhetően hatalmasat nőtt a sportág népszerűsége az országban, az F1 kereskedelmi és marketingügyekért felelős ügyvezetője pedig merész tervekben gondolkozik egy jövőbeli futamot illetően.

Az Autosport információi szerint Sean Bratches nemrég Hollandiában járt, hogy az ország Forma-1-es nagydíjának felélesztéséről tárgyaljon - utoljára 1985-ben rendeztek versenyt Zandvoortban, de az amerikai sokkal rajongóközelibb megoldást akar, és olyan városokba vinné a futamot, mint a főváros Amszterdam, vagy éppen Rotterdam. Max Verstappennek köszönhetően Hollandia igen előkelő helyet foglal el a leendő futamrendezők listáján - már a belgiumi Spa-Francorchamps-ba tízezrek látogattak el miatta, de Ausztriában is külön lelátót foglaltak el a németalföldi drukkerek.



Persze egy utcai versenynek mindig nagyobb logisztikai hátulütői vannak egy épített pályán rendezett nagydíjnál: Amszterdam ebből a szempontból komplikáltabb, Rotterdamban azonban már többször rendeztek bemutatókat, így legalább ott tudják, mivel jár egy-egy ilyen esemény. Egyelőre nem világos, hogy Bratches milyen időintervallumban gondolkozik a leendő futamot illetően, de látogatása arra utal, hogy a közeljövőben szeretné megvalósítani az ötletet, meglovagolva Verstappen jelenlegi népszerűségét.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint egy utcai Holland Nagydíj hatalmas siker lenne a rajongók körében. „Az utcai versenyek mindig nagyszerűek - hatalmas közönséggel és remek atmoszférával” - mondta a brit az Autosportnak. „Max hollandiai támogatásának mértéke miatt az ország lehetne az egyik állomásunk, el lehet képzelni, mekkora népszerűségnek örvendene. Amíg a helyszín és a vonalvezetés működik, akkor miért ne?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: