DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Pénzügyi kockázat miatt nem térhet vissza Kubica már Austinban

A lengyel F1-es pilóta neve is szóba került, mint a Toro Rosso austini beugrója, de menedzsmentjének egyik tagja, Nico Rosberg úgy véli, anyagilag csak veszítenének a lehetőséggel.

Pierre Gasly és Danyiil Kvjat mellett Sebastien Buemi és Robert Kubica neve is felmerült azt illetően, hogy ki vezetheti a Toro Rossókat a jövő heti USA Nagydíjon: Carlos Sainz már Renault-színekben fog indulni, a csapatnál elmúlt két versenyen induló Gasly pedig könnyen lehet, hogy megpróbálkozik a Super Formula bajnoki címének megszerzésével. A renault-s kapcsolat miatt még elképzelhető is lenne Kubica szerepeltetése, csakhogy anyagilag nem feltétlenül érné meg a lengyel számára a beugrás.



Az Auto Motor und Sport ugyanis úgy tudja, hogy a 2011 óta nem versenyző pilóta ralibalesetét követően egészen magas összegű, életre szóló biztosítást kapott, amiért nem térhetett vissza a Forma-1-be. Ha viszont újból megpróbálkozna az indulással, Kubicának vissza kellene fizetnie a járadékot, amely egyszeri rajthoz állás esetén még akkor sem érné meg, ha egyébként rengeteg információt kaphatna a pilóta, és az őt tesztelni kívánó Williams a lengyel alkalmasságáról.

Menedzsmentjének egyik tagja, Nico Rosberg úgy látja, hogy hosszabb távon nem lenne probléma az anyagiakkal, most azonban vajmi kevés esély van arra, hogy Austinban Kubica is ott legyen a rajtrácson. „Ha teszt nélkül beraknak egy ismeretlen autóba, csak veszíthetsz” - mondta a 2016-os világbajnok, hozzátéve: „Sokkal jobb, ha a williamses lehetőséget tartjuk szem előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: