DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton vs. Verstappen lehet az F1 új párharca

A legutóbbi két versenyhétvége a címben említett párosról szólt, egy korábbi F1-es pilóta pedig reméli, hogy a jelen legjobbja hosszú ideig csatázhat majd a sportág legtöbbre tartott tehetségével.

Malajziában Kimi Raikkönen kizúgása után Max Verstappen magához ragadta a kezdeményezést, és még a verseny elején megelőzte Lewis Hamiltont - a holland végig egyenletes tempóra volt képes a futam során, és karrierje második győzelmét gyűjtötte be, amíg a brit tisztes távolságban követte őt a célban. Japánban elmaradt a csata, hiszen a háromszoros bajnok végig megőrizte a vezetést a pole-ból indulva, a negyedik pozícióból nekivágó Verstappen azonban hamar mögötte termett, és csak a gumikkal való óvatoskodás miatt nem tudta támadni a Mercedest.



Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora le volt nyűgözve a holland érettségétől: „Sikerült megfordítania a lehangolóan balszerencsés szezonját, most pedig beindult” - írta az expilóta a csatorna internetes oldalán. „A két Red Bull-pilóta továbbra is a mezőny legerősebb párosát alkotja, és semmi kétség afelől, hogy a csapat extra keményen fog dolgozni azért, hogy megtartsa őket 2019-re, és azután is” - tette hozzá a brit, mintegy visszhangozva Christian Horner szavait, majd érdekes párhuzamot vont múlt és jelen között.

„Szomorú és kegyetlen, hogy annak idején megfosztottak minket egy nagyszerű Schumacher-Senna érától, ezért nagyon remélem, hogy Hamilton itt lesz még jó pár szezon erejéig, mert a Verstappennel való csatája csak még szemet gyönyörködtetőbb lenne egyenlőbb autókkal. Max nyugodt érettsége továbbra is lenyűgöz engem: amikor interjút készítek vele, az őszinte, földön járó, és azonnali válaszai azt az érzést keltik bennem, hogy már azelőtt olvas a gondolataimban, hogy kérdeztem volna tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: