DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Bajnokesélyes lehetett volna a Red Bull

Az F1 sportszakmai ügyvezető igazgatója nagyon sajnálja, hogy későn ébredtek az energiaitalos alakulatnál, hiszen ha a szezon első felében is olyan teljesítményre lettek volna képesek, mint mostanság, akkor nem csak a Mercedes és a Ferrari harcolna a bajnoki címekért.

Bár Daniel Ricciardónak a szezon első felében is volt egy ötös dobogós sorozata, beleértve a bakui győzelmet, a Red Bull a nyári szünet után pörgött be igazán: az ausztrál csak Monzában nem végzett az első háromban a legutóbbi öt verseny során, Max Verstappen Sepangban győzni tudott, Suzukában pedig végig árnyékként követte Lewis Hamiltont. Ross Brawn úgy véli, kár, hogy a formajavulás nem jött korábban, hiszen ellenkező esetben egészen más lehetett volna a bajnokság képe.



„Az idei szezon újfent bebizonyította, hogy a Milton Keynes-i alakulat rendre a legtöbbet tudja kihozni az autójából az év második felében” - idézte a szakembert a Forma-1 hivatalos hírlevele. „Ha ez a bajnokság első felében történt volna, Max Verstappen és Daniel Ricciardo komoly esélyekkel szállhatott volna harcba a bajnoki címért. De ez sajnos nem téma, hiszen megszenvedték a szezon eleji teljesítmény-lemaradást. A csapat lenyűgöző munkát végzett ezen a téren, és mindenkit beleértve úgy vélem, elég komoly ’mi lett volna, ha'-val gondolhatunk vissza erre az évre.”

Brawn rámutatott, hogy a Renault erőforrása volt a legfőbb ludas a Red Bull lemaradásában, de úgy véli, a nyári szünet óta nagyot sikerült előrelépniük a megbízhatósággal - Ricciardo és Verstappen egyébként négy alkalommal adott fel versenyt motorral kapcsolatba hozható probléma miatt.

„Számos okot lehet megnevezni erre, beleértve a teljesítménybeli lemaradást, ennek kiküszöbölését más fejlődési lehetőségeken keresztül, és persze a csapat hátrányának ledolgozásáért tett erőfeszítéseket a beszállító oldaláról. Úgy vélem, az egész csapatban van némi keserédesség a jelenlegi formájukra nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: