DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso magának köszönheti a sorsát

Suzukában nagyon megeredt Nico Rosberg nyelve a Sky riportereként, több pilótatársáról is megmondta véleményét. Szerinte Fernando Alonso abba a gödörbe esett, amit önmaga ásott, senkit nem okolhat.

Az egyre hosszabbra nyúló győzelem nélküli időszakát a kétszeres spanyol világbajnok kizárólag magának köszönheti, legalábbis Nico Rosberg, 2016-os világbajnok szerint. A spanyol 2005 és 2006 után képtelen volt megszerezni harmadik bajnoki címét, köztük egy ötéves periódussal a Ferrarinál.

2014 végén abban a reményben szerződött a McLaren-Hondához, hogy két-három éven belül a japán erőforrás segítségével ismét a csúcsra juthat, azonban semmi jó eredmény nem sült ki az együttműködésből, sőt a tavalyi átmeneti erősödés után 2017-ben ismét nagyon mélyre zuhant a Honda, így a McLaren szeptemberben úgy döntött, véget vet a szövetségnek és összeáll a Renault-val.

Fernando Alonso Rosberg szerint nem balszerencse, hanem a saját döntése áldozata


Még Suzukában kérdezték Nico Rosberget, hogy mit szól Fernando Alonso balszerencséjéhez, a német egészen másképp válaszolt, mint számítani lehetett volna. „Ez nem balszerencse. Nincs köze a balszerencsének ahhoz, ha valaki nem a megfelelő csapatba szerződik. Ez a játék mind része a toppilóták életének” – replikázott a tavalyi világbajnok.

„A világ legjobb versenyzője is lehetsz, de rossz autóban nem fogsz nyerni semmit. Hogy mik Alonso lehetőségei 2018-ban? Az egyetlen esélye a McLarennel maradni, nincs is nagyon más opciója. A Le Mans-i 24 óráson való részvétel pedig szerintem nem ér fel a Formula-1 kihívásaival, mivel a Formula-1 a maximum az autósportok világában” – tette hozzá Nico Rosberg. Alonso egyébként a súrlódásra hajlamos természete miatt is nehéz helyzetbe került, mert emiatt a Ferrari és a Mercedes sem igazán fontolta meg 2018-as leszerződtetését. De valószínűleg Hamilton és Vettel sem nagyon szeretett volna egy kétszeres világbajnok csapattárssal komoly konkurenciát csapaton belül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: