DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes szerint Bottas kezdi megtalálni magát

Az őszi, de főleg a távol-keleti versenyhelyszíneken látványosan szenvedett Valtteri Bottas, de a csapat szerint végre újra a helyes úton jár és hamarosan a régi lesz a kétszeres győztes tempója.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke abszolút biztos benne, hogy Valtteri Bottas a legjobb úton jár, hogy ismét felépítse saját önbizalmát, azok után, hogy a finn pilóta az utóbbi helyszíneken jól láthatóan alulteljesített a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben.

A rutinos finn pilóta az első félévben kimondottan jól szerepelt, két futamgyőzelmet is szerzett és alapvetően többnyire tartotta (néha meg is haladta) tempóban Lewis Hamiltont. Ezzel kiérdemelte a Mercedesnél a jövő évi szerződéshosszabbítást, azóta azonban komolyan visszaesett a teljesítménye mind a versenyeken, mind az időmérőkön, miközben csapattársa az elmúlt öt helyszínen négy győzelmet aratott.

Már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy a 28 éves finn pilóta szerződését felbontja a német istálló és elveszíti ülését a világbajnok csapatnál. A Mercedes csapatfőnöke azonban Suzukában elégedett volt Bottasszal, különösen a versenynapon.

Valtteri Bottas teljesítménye javul a Mercedes csapatfőnöke szerint


„Jó látni, hogy kezdi egyre inkább megtalálni saját magát és felépíteni az önbizalmát. Valtteri igazán jó versenyt futott, pedig az elmúlt időszak elég nehéz lehetett számára. Most ismét a jó irányba mozdult el, reméljük, folytatja a fejlődést. Ha pedig újra megtalálja önmagát, erősebb lesz, mint valaha” – nyilatkozta optimistán Toto Wolff.

Más szakemberek szerint viszont Suzukában sem futott túlságosan jó versenyt, a dobogóra sem sikerült felállnia és megint mélyen elmaradt Hamilton tempójától. Tény, hogy például Malajziához képest azért látható a javulás.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: