DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve megdicsérte Raikkönent

Bár a finn a Magyar Nagydíj óta nem tudott dobogóra állni, 1997 világbajnoka úgy vélekedik, hogy remek teljesítményt nyújt a Ferrarinál, és tökéletes párost alkot Sebastian Vettellel.

Egy hónappal ezelőttig nagy kérdés volt, hogy a Scuderia vajon megtartja-e Kimi Raikkönent Sebastian Vettel csapattársaként, de végül úgy döntöttek, hogy a csapaton belüli egyensúly megtartása érdekében maradnak a jelenlegi felállásnál, így bizalmat szavaztak a 2007-es világbajnoknak a következő szezonra is. Miután azonban a Hungaroringen második helyen zárt, a finn nem állhatott dobogóra - persze az utóbbi futamokon műszaki hibák tömkelege és baleset hátráltatta őt, ezért gyors megoldásra sürgeti csapatát.



Sokak szerint Raikkönennek illene visszavonulnia a Forma-1-ből, ám az örök kritikus Jacques Villeneuve úgy véli, hogy egykori versenytársa még 37 évesen is a topon van. „Kimi balszerencsés volt eddig, de több alkalommal is le tudta győzni Vettelt” - nyilatkozta a ’97-es vb-győztes az Ilta Sanomat című lapnak. „Egyszerűen nem jött össze neki. Jó időmérőt futott, de utána rossz verseny következett - vagy fordítva.”

A finn-nek Malajziában győzelemre volt esélyes az autója, azonban a turbó meghibásodása miatt le kellett tolni őt a rajtrácsról, Suzukában pedig váltóhiba miatt csak a 10. helyről indulhatott. Verseny eleji kicsúszása után Raikkönen mindent megtett a minél jobb eredmény érdekében, de csak az ötödik pozícióig jutott. „Bebizonyította, hogy tud olyan jó lenni, mint Vettel. Tökéletes kombinációt alkotnak egymással. Nem hinném, hogy láthattuk volna erősebbnek Kimit, szerintem sokkal jobban vezet, mint karrierje során bármikor” - tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: