DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg nem helyesli Bottas hozzáállását

Noha az őszinteség nem feltétlenül hátrány egy F1-es pilótánál, Valtteri Bottas tabuk nélkül hangsúlyozta az utóbbi napokban, hogy bizony problémákkal küszködik - ez a címvédő szerint nem helyes magatartás.

Noha Monzában és Szingapúrban is dobogóra állhatott, egyértelműen látszik, hogy Valtteri Bottas a nyári szünet óta elmarad Lewis Hamiltontól. A finn rezignáltan vette tudomásul a csapat és a szakma kritikáját is, sőt, maga is elismerte, hogy mostanság nem minden úgy alakult számára, ahogyan azt szerette volna. A Japán Nagydíj előtt azt mondta, legfőképpen a gumik felmelegítésével akadt gondja, ám a verseny leintését követően úgy fogalmazott, érzi, hogy sikerült túllendülnie a problémákon.



A kétszeres futamgyőztes Suzukában 10,5 másodperccel kapott ki csapattársától, amely mindenképp előrelépésként könyvelhető el a malajziai, négyszer ekkora hátrány után. Ám a tavalyi vb-hajrá egyik kulcsfontosságú pillanatát nemrég felidéző Nico Rosberg nem feltétlenül tartja helyesnek, hogy utódja nyíltan beszélt az őt hátráltató dolgokról.

„Az én szemszögemből nézve nem igazán ideális, hogy Valtteri a nyilvánosság elé tárja a problémáit, mert ez újabb hullámokat indít el, és egyáltalán nem segít” - nyilatkozta a címvédő az Österreich című lapnak. „Szerintem jobb az ilyen dolgokat megtartani magunknak, de ő a saját útját járja” - mondta a német, majd hozzátette, hogy Bottas „nagyszerű pilóta”.

A finn azonban visszautasította a kritikát: „Általában csak elmondom, hogy miként a dolgok, és nem igazán érdekel, hogy mit mondanak mások. Ismerem a saját céljaimat, és ha messze vagyok tőlük, nem vagyok boldog, ez pedig trükkös helyzetet teremt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: