DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: A rajongók és még Lewis sem ezt akarják látni

A Japán Nagydíjon tévésként jelen levő visszavonult világbajnok, Nico Rosberg számára nagy csalódást okozott Sebastian Vettel újabb kiesése: úgy véli, senki, még a Mercedes sem vágyott ilyen kifejletre.

Év elejétől egészen néhány versennyel ezelőttig úgy tűnt, hogy Sebastian Vettel és Lewis Hamilton, a Ferrari és Mercedes klasszikus párharcot vívhatnak a világbajnoki címért – régen fordult már elő, hogy két csapat pilótái a végsőkig harcban álltak egymással. A Szingapúri, Malajziai és Japán Nagydíjak után azonban szinte biztosnak látszik, ez idén sem fog megtörténni: Hamilton 59 pontos előnyben van, volt csapattársa, Nico Rosberg is úgy véli, a bajnokság sorsa már eldőlt.



„Mi, F1-es rajongók mind nagy akciót szerettünk volna látni, nem pedig azt, hogy Sebastiannak a rajttól kezdve rögtön problémája van” – mondta Rosberg, aki Suzukában a Sky Sports szakértőjeként volt jelen. „És a Mercedes sem szerette volna ezt látni, mert nagy csatában akarnak győzni. És Lewisra is ez igaz. Ő egy harcos, vívni szeretett volna Sebbel, és így fölébe kerekedni. De így mennek a dolgok, erről is szól a versenyzés.”

Hamilton is megemlítette vasárnap, sajnálja, hogy a technika bánik el fő riválisával, és Toto Wolff véleménye is hasonló: „Ha négy versennyel ezelőtt azt mondtam volna, hogy Sebastian kétszer kiesik, egyszer pedig nem szerez erős pontokat, azt a választ kapom, hogy ez szinte lehetetlen. A ferrarisok egészen biztosan szörnyen érzik most magukat. Jól kijövök velük, akárcsak Maurizio Arrivabenével, nem irigylésre méltó helyzetben vannak” – mondta a Mercedes sportigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: