DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Még nem szabad ünnepelnünk, amíg...

Lewis Hamilton remek győzelmet aratott Japánban, újfent bizonyítva autója erejét - ám a Mercedes sportigazgatója szerint még akkor sem szabad ünnepelniük, ha egyelőre nekik áll a zászló az F1-ben.

Némi szerencsével fűszerezve, de az utóbbi versenyeken a Mercedes gyökeresen átformálta a világbajnokság képét: már az austini USA Nagydíjon megszerezhetik mindkét címet, ha számukra kedvezően alakulnak a dolgok. Toto Wolff azonban további munkára sarkallja csapatát, mondván, egy percre sem szabad kiengedniük a hátralévő négy verseny során. „Nincs változás a hozzáállásunkban, folyamatosan versenyről versenyre kell haladnunk” - nyilatkozta az osztrák a Motorsportnak.



„Még minding egy ’dívánk’ van, melyet meg kell értenünk. Az, hogy hogyan tekintünk bizonyos dolgokra középtávon, befolyásolja a teljesítményünket a legfőbb riválisainkhoz képest. Nem mondanám, hogy dominálunk a Ferrari és a Red Bull felett. Hasznot húztunk a Ferrari balszerencséjéből és megbízhatósági problémáiból az utóbbi három versenyen, de ez még nem ok arra, hogy megveregessük a saját vállunkat. Sőt, ellenkezőleg, nyomnunk kell tovább.”

A Ferrarival együtt érző Wolff hozzátette, hogy a pontelőny természetesen nagy löketet jelent számukra, de éppen a Ferrari vesszőfutása az ok arra, hogy figyeljenek, velük se történjen meg hasonló. „Ha minden így marad, hatalmasnak nevezhető az előnyünk. De egyértelmű, milyen gyorsan történt mindez Sebastiannal. Szingapúrban kiesett, Malajziában nem volt jó hétvégéje, itt ismét feladta a versenyt. Láthatjuk, milyen hamar megváltozhatnak a dolgok. Az autóversenyzésben alázatosnak kell lenned, éppen ez teszi izgalmassá. Mindig ott van a bizonytalanság, hiszen bárkivel bármi megtörténhet - nem fogjuk levenni a lábunkat a gázról, amíg nincs vége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: