DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Még nem készpénz a Toro Rosso 2018-as párosa

Carlos Sainz távozásával mi sem lenne egyértelműbb annál, hogy kik versenyeznek a Toro Rosso színeiben a következő év során, ám a csapatfőnök kihangsúlyozta, koránt sincs még minden eldöntve.

Egyelőre nagy a bizonytalanság az USA Nagydíjat illetően a Toro Rossónál, ám a 2018-as szezonnal kapcsolatban sokkal simábbnak tűnnek a dolgok: sikeres debütálása után majdnem biztos, hogy Pierre Gasly teljes évre szerződést kap majd, ahogyan Danyiil Kvjat visszahívására is komoly az esély. Franz Tost csapatfőnök azonban lehűtötte a kedélyeket: „Eddig minden nyitott a következő évet illetően” - nyilatkozta az osztrák a Motorsportnak.



„Meglátjuk, még van időnk. A Red Bullnak nem kell sietnie ezzel, ami pedig a többit illeti, meglátjuk. Először is nézzük meg, hogy mi történik majd Austinban. Semmi mást nem kell ehhez hozzáfűzni” - mondta Tost, hozzátéve, hogy nem akarnak az energiaitalosok bűvkörén kívül eső pilóták közül választani. „Mindig vannak más opciók, a kérdés azonban az, hogy ragaszkodsz-e egy filozófiához, avagy sem. A Toro Rosso filozófiája pedig mindig az volt, hogy Red Bull-versenyzőket alkalmazzon.”

Tost kitért Danyiil Kvjat helyzetére is: megérti, hogy frusztrált, miután kispadra rakták alig egy héttel Malajzia előtt. „Persze minden pilóta csalódott, ha nem versenyezhet, de ennek is megvoltak az okai.” Ami Carlos Sainz idő előtti búcsúját illeti, ezt mondta: „Eldöntöttük, hogy a Renault-hoz távozik, nincs mit mondani erről. Ez is része volt az egyezségnek. Afféle kompenzációként adtuk oda a Renault-nak, a Toro Rosso és közöttük érvényben lévő szerződés miatt, azért hogy kiszálljunk belőle - erről tárgyaltunk, és várható is volt, hogy ez fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: