DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ekkor fog dönteni a Red Bull Ricciardo jövőjéről

Az utóbbi napokban gyakran előkerült az ausztrál F1-es pilóta neve az átigazolási piacon, a Red Bull tanácsadója pedig elmondta, mikor határoznak arról, hogy közösen, vagy külön utakon folytatják tovább.

A Japán Nagydíj előtt Helmut Marko azt nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak, hogy Daniel Ricciardo már a pilótapiac részese, és mivel nem akarják, hogy esetleges eligazolása váratlanul érje őket, már most az utódján gondolkoznak.

Minderre az volt az ausztrál válasza, hogy egyáltalán nem félti az ülését, különben is, szerződése 2018 végéig szól a Red Bullnál. Ricciardo hozzátette, hogy eddig még nem beszéltek arról, hogy mi lesz ezt követően, Marko viszont a Kronen Zeitungnak adott nyilatkozatában elhintette, hogy mikorra várható döntés a bakui győztes jövőjét illetően.



„Autóversenyzői karrierje során Daniel végig a Red Bull-család tagja volt” - idézte a lap az osztrákot. „A tény, hogy új kalandokra vágyik, teljesen érthető.” Nem csak Ricciardo, hanem Verstappen is új kihívást keresne magának, főleg abban az esetben, ha jövőre nem gyártana versenyképes autót a Milton Keynes-i alakulat. Marko azonban ezen a téren is tisztán látja a jövőt: „Ami Ricciardót illeti, 2018 első hat futama után fogunk döntést hozni, másfelől Verstappen érvényes szerződéssel rendelkezik 2019-re.

A Red Bull tanácsadója örülhet, hiszen az utóbbi két versenyen rendre meg tudták szorongatni a Mercedest, mi több, Sepangban győzelmet is arattak az Ezüstnyilak felett. „A turbóérában először tudtuk normál körülmények között legyőzni a Mercedest. A diadal azt jelenti, hogy nagyszerű munkát végeztünk” - dicsérte meg csapatát az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: