DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn is együttérez a Ferrarival

A Scuderia egykori technikai igazgatója a Mercedes első emberéhez hasonlóan átérzi a maranellóiak fájdalmát, miután azok újabb műszaki hibáktól hemzsegő F1-es hétvégén vannak túl.

Három verseny alatt darabokra törtek a Ferrari világbajnoki álmai, az állítás pedig egyáltalán nem túlzás, ugyanis amíg a Mercedes és Lewis Hamilton hét pont híján a maximumot hozta az ázsiai versenyeken, a Ferrari még dobogóra sem állhatott, és mindössze egy-egy negyedik és ötödik pozíciót tud felmutatni. Sebastian Vettel hátránya már 59 pont, s bár a csapat elnöke bizakodó, ha nem történik dráma a hátralévő futamokon, vajmi kevés esélyük van a 2017-es világbajnoki címre.



Még Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója is sajnálja a vörösöket a pechszéria miatt, és szintén az osztrákhoz hasonló véleményt fogalmazott meg Ross Brawn, a Forma-1 szakmai ügyvezetője, a Scuderia korábbi technikai igazgatója. „Mivel tapasztaltam már hasonló megbízhatósági problémákat más csapatoknál, tudom, mennyire fáj látni, hogyan vész kárba rengeteg ember munkája” - idézte a szakembert az F1 hivatalos hírlevele hétfőn.

„Szimpatizálok a Ferrarival ebben a nehéz helyzetben. A csapaton hihetetlen nyomás uralkodik, különösen otthon, így pedig könnyű elcsüggedni. Kulcsfontosságú azonban, hogy nyugodtak maradjanak, és a legsürgetőbb célokra koncentráljanak” - mondta Brawn, aki szerint a Ferrari akkor is büszke lehet idei szezonjára, ha a vb-cím nem jönne össze év végén, hiszen a turóbóérában először sikerült egy csapatnak a Mercedes valódi ellenfelévé válnia.

„Akárhogyan is végződjön a szezon, a Ferrari elégedett lehet azzal, ahogyan idén teljesített. A Mercedes a hibrid érában először találta magát szemben egy olyan riválissal, akivel a vb-címért harcolhatott. A Ferrari rég volt ilyen versenyképes, és ezt az utóbbi hetek problémái sem tudják eltörölni” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: