DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull már 2020-ban is gondolkodik

Alaposan felbolydulhat a pilótapiac a következő szezon végén, több nagy pilóta, például Hamilton és Alonso sem kötelezte még el magát a 2019-es évre. A Red Bullnak pedig komoly tervei vannak.

Bár Daniel Ricciardót hírbe hozták már a Mercedesszel és a Ferrarival is, jelenlegi csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, hogy a Red Bull mindent megtesz jelenlegi pilótapárosa hosszú távú megtartására. Az ausztrál mellett többek között Kimi Raikkönen is csak a jövő év végéig rendelkezik élő szerződéssel, minden nagy csapatnál lehet(nek) üresedés(ek).

Ricciardóról sem szeretne lemondani a bikák csapatfőnöke. „Technikailag lejár a szerződése 2018 végén, ötéves kontraktusa végéhez ér. De teljesen nyilvánvaló, hogy elsődleges célunk mindkét pilótánkat megtartani, lehetőleg legalább 2020-ig”.

A Red Bull terve, hogy legalább 2020-ig megtartsa pilótáit


Abban az esetben, ha az ausztrál mégis elhagyná a Red Bullt a következő évad végén, a csapat visszahívhatja a Renault-hoz csak kölcsönbe átszerződő Carlos Sainzot. Ez a kölcsönadás is az egyik jele lehet annak, hogy a Red Bull közel sem biztos még teljesen abban, hogy pilótáit meg tudja tartani 2019-től is.

Ideális lenne, ha a bikáknál a közeljövőben nem lenne váltás? „Carlost semmiképpen sem akartuk elengedni szerződéséből, mert remek opció arra az esetre, ha bármelyik jelenlegi versenyzőnk a jövő évet követően már nem lenne csapatunk tagja. De tudtommal élvezik az ittlétet, mi pedig igényt tartunk Verstappenre és Ricciardóra is” – tette hozzá Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: