DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen győzelmi esélyeit Bottas akasztotta meg

Max Verstappen könnyen megtámadhatta volna a kerékcserék után Lewis Hamiltont, ám a két Mercedes helyet cserélt, a finn pedig feltartotta a hollandot. Mennyire hátráltatta ez a Red Bull-pilótát?

A lágy gumin rajtoló Bottas vezette a Japán Nagydíjat, miután kiállt előle kereket cserélni a szuperlágyon induló Hamilton-Verstappen-Ricciardo trió. A brit utolérte frissebb gumijaival finn csapattársát, de a turbulens levegő miatt nemhogy előzni nem tudott, de megtámadni sem volt képes Bottast. Max Verstappen azonban kiváló tempóban közelített hozzá, így Hamilton a rádión kérte csapatát, hogy cseréljék meg a két Mercedest.

Ez hamarosan meg is történt, Bottas pedig természetesen végezte a dolgát és még ráhúzott a holland előtt két kört, amíg komolyabb előnyt alakított ki a csapattárs, Lewis Hamilton az élen, csak utána gurult be kerékcserére. Verstappen hátránya ezzel alaposan megnőtt, így a támadás esélyei elszálltak. Az utolsó két körben sikerült csak támadóközelségbe kerülnie, de a nagy izgalmak elmaradtak végül.

Bottas és Verstappen már Malajziában is vívtak egy nagyot


Azt gondolhatnánk, hogy Verstappen dühös volt Bottasra a látható feltartás és csapatutasítás miatt, de ez egyáltalán nem fedi a valóságot, sőt, a holland teljesen megérti a Mercedes döntését a csapatutasításról, hogy nem akarták őt támadóközelségben hagyni a világbajnokság fő aspiránsa mögött.

„A feltartás? Egészen ügyes manőver volt, én pontosan ugyanezt tettem volna. Én is feltartottam volna saját magamat, talán még jobban is! Fair játék volt. Lewis a világbajnokságért harcol, ezért meg akarja nyerni a versenyt. Én nagyon nyomtam neki és folyamatosan zárkóztam, miért ne cseréltek volna helyet?” – nyilvánította ki álláspontját Max Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: