DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Suzukában halt meg a Force India csapattagja

Tragikus hírt jelentett be a Japán Nagydíj után kiadott közleményében a Force India: az istálló a futamhétvége során, a helyszínen veszítette el egyik legkülönlegesebb, mindenki által szeretett alkalmazottját.

A silverstone-i istálló eredményesen, egy 6. és egy 7. hellyel zárta a suzukai versenyt, nem sokkal a leintést követően pedig a két pilóta közül előkelőbb pozícióban végző Esteban Ocon egy rejtélyes üzenetet osztott meg Twitteren, amelyben egy bizonyos Robertnek ajánlotta a vasárnapi munka gyümölcsét.

A csapat talán nem is szerette volna nyilvánosságra hozni a hírt, hiszen a francia pilóta üzenete hamarosan eltűnt a közösségi oldalról, helyette viszont a sajtóosztály egy hivatalos közleményt fogalmazott meg, felfedve, hogy az egyik alkalmazottjuk halt meg a hétvégén.

00117016_153



„A Sahara Force India sajnálattal adja hírül, hogy a csapat éjjeli biztonsági őre, Robert a hétvége során elhunyt Suzukában, ahol a Japán Nagydíj ideje alatt áll munkában” - írja a jelentésben.

„Robert volt az éjszakai szemünk. Minden egyes versenyhétvége éjjelén nálunk őrködött, a pályára való megérkezése mindig jelezte, hogy egy újabb munkanap a végéhez közeleg. Szerves tagja volt a csapatunknak, egy nagyszerű ember, akinek mindig, mindenkihez volt egy kedves szava. Nagyon hiányozni fog.”

Rendszerint az összes F1-es istálló alkalmazásában állnak ilyen éjjeli őrök, meg nem énekelt hősök, akik rajta tartják a szemüket a csapatok felszerelésén azokban az órákban is, amikor a pályán csend honol, gondoskodva róla, hogy illetéktelenek ne lépjenek be az értékes és kulcsfontosságú felszerelések közé.

A Force India szűkszavú közleménye egyebet nem árult el a haláleset körülményeiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: