DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Meg kell oldanunk a problémákat

Zsinórban a második versenyen sújtják végzetes technikai problémák a Ferrarit, Kimi Raikkönen szerint ezek nem láthatók előre és sürgősen meg kellene oldani, mert nem jó a helyzet.

Elképesztő negatív szériát produkál a Ferrari az utóbbi hetekben. Monzában még az volt a legnagyobb probléma az olasz csapatnál, hogy a versenyen képtelenek voltak tartani a fantasztikusan gyors Mercedesekkel a tempót, azóta azonban változott a kép. Szingapúrban, Malajziában és Japánban is borzalmas versenyt futott a Scuderia, a világbajnoki összetettben pedig szinte behozhatatlan előnyre tett szert a lehetőségeit kitűnően kihasználó Lewis Hamilton.

Szingapúrban saját magának köszönhette a bajt a Ferrari, a két vörös autó ugyanis összeütközött Max Verstappennel és mindhárman kiálltak a versenyből, ahol egyébként rengeteg pontot verhettek volna a harmadik sorból rajtoló Hamiltonra. Malajziában az időmérőn Sebastian Vettel autója (másodszor is az FP3 után) elromlott és mért kör nélkül a 20. rajtkockába kényszerült.

A startnál ott sem volt a második rajthelyet megszerző Kimi Raikkönen, ugyanis még a kivezető körén turbóhibát észlelt a csapat, letolták a rajtrácsról, de természetesen néhány perc alatt ezt a problémát lehetetlen lett volna orvosolni. Zsinórban harmadszor is lemaradt a dobogóról a Ferrari Japánban, Raikkönen ugyanis a gyenge időmérő és váltócsere miatti visszasorolás okán csak a mezőny közepéről rajtolt, ráadásul az első kör csatái közben lecsúszott a pályáról és értékes pozíciókat veszítve kellett megkezdenie a felzárkózást a 13. helyről. Sebastian Vettel rosszabbul járt, már az első körben érezhetően lelassult a Ferrari, azóta kiderült, hogy az egyik gyújtógyertya szállt el, néhány kör múlva pedig kénytelen volt feladni a reménytelen futamot. Raikkönen az ötödik helyig zárkózott fel végül.

Kimi Raikkönen egyáltalán nem elégedett a japán hétvégével


A Skysports riportere kérdezte a verseny végén a finnt, hogy a második legjobb autó volt-e ma a Ferrari? „Nem tudom, én csak a saját autómat vezettem, nem tudom, mi történt a többiekkel. Nyilvánvaló, hogy ez a hétvége nagyon messze volt az ideálistól” – reagált Kimi Raikkönen.

Kivizsgálják a csapatnál, mi okozza a sorozatos meghibásodásokat, ami mind Sebastian Vettel, mind Kimi Raikkönen versenyeit az utóbbi versenyeken folyamatosan negatívan befolyásolja? „Ez a helyzet közel sem ideális sem nekem, sem a csapat bármelyik tagjának. Rengeteg gond jött elő az utóbbi időben, egészen biztosan ki kell ezeket javítanunk. Muszáj fejlődnünk, ezekre a gondokra egyáltalán nem számítottunk” – tette hozzá a jégember.

Az utóbbi három nagydíjon a Ferrari mindössze egy negyedik és egy ötödik helyet volt képes felmutatni, hajszálnyi esély van már csak a világbajnoki címre mind egyéniben, mind csapatban, ráadásul a Mercedes újra megtalálta nyerő formáját. Könnyen lehet, hogy a Scuderiának inkább a jövő évre kellene már jobban odafigyelnie, 2017 az utóbbi három versenyen történt betlik miatt teljesen elúszni látszik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: